Login

Caps Lock On

Zone dieet

Het Zone dieet is in het verleden ontwikkeld door Barry Sears en is vooral bedoeld om de mensen bewust te maken van de balans tussen voeding. Het Zone dieet is in eerste instantie er niet op gericht om door middel van het dieet gewicht te verliezen. De naam doet vermoeden dat er met het dieet wordt gedoeld om bepaalde zones van het lichaam gewicht laten te verliezen, maar dat is dus niet het geval.

Kenmerken van het Zone dieet

Een van de kenmerken van het Zone dieet is, dat het dieet draait om de balans tussen koolhydraten en eiwitten. In het te volgen dieet hoeven dan ook geen calorieën gedeeld te woorden. Door de regels van het dieet te volgen, worden de mensen zich automatisch meer bewust van de reden om voeding tot zich te nemen. Het doel van het Zone dieet is dan ook dat mensen zich richten op de gezonde aspecten ten aanzien van voedingsmiddelen in plaats van het eten te zien als een manier om de honger te stillen of als genotsmiddel te laten dienen.

Bij het volgen van het Zone dieet wordt er vanuit gegaan, dat de spijsvertering optimaal kan functioneren als er maar uit twee soorten voedselbronnen geput wordt. Het gaat hier dan om de natuurlijke koolhydraten uit onder meer fruit, vezels en groenten en om de proteïnen. Naast het dieet wordt verder aanbevolen om een aanvulling te nemen in de vorm omega 3 supplementen.

Lichaamsbeweging en het Zone dieet

Een belangrijk onderdeel van het Zone dieet is lichaamsbeweging. Er wordt geadviseerd om dagelijks twee verschillende vormen van activiteit te verrichten. De ene activiteit zou gericht moeten zijn op de spiergroepen en de andere activiteit is vooral gericht op beweging met veel lichamelijke inspanning zoals hardlopen. Er zijn geen verboden voedingsmiddelen in het dieet opgenomen, maar wel wordt aangeraden om niet meer dan een kwart van de toegestane koolhydraten te laten bestaan uit aardappelen, pasta en brood. Gewichtsverlies is niet het doel van het dieet, maar het is wel mogelijk om na de eerste twee weken van het Zone dieet een halve kilo per week te verliezen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (7 stemmen)
 • Missnien
  16 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  52%
 • Ellemie
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  34%
 • dikke erik
  19 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  79%
 • Mirria
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  235%
 • Maria Gorter
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  2%

Artikelen

3 fasen ZSP Afslankprogramma

Afvallen met garantie, waar wordt dat gegeven?

Vier sleutels tot succes, ZelfSlank Plan

Menu en recepten bij het Zelfslank Plan

Gewichtsgrafiek