Login

Caps Lock On

Weight Watchers punten berekenen

Ben je al overtuigd van de kracht van het WeightWatchers dieet? Stop dan met lezen en wordt lid van WeightWatchers.

Probeer gratis, WeightWatchers Flex!

Start vandaag nog met het nieuwe Weight Watchers Flex programma! Dit vernieuwde WeightWatchers programma is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde SmartPoints systeem. Het Flex programma stimuleert je te kiezen voor meer fruit, groenten, eiwitten en minder suikers en verzadigde vetten. Nog steeds mag je alles eten en punten die je niet gebruikt neem je gewoon mee naar een moment dat je ze hard nodig hebt. Je kunt nu tijdelijk starten met hoge kortingen :

Start voor 0 Euro met WeightWatchers Flex

 

Ben je al overtuigd van de kracht van het WeightWatchers dieet? Stop dan met lezen en wordt lid van WeightWatchers. Ga naar de officiële website van WeightWatchers en maak gebruik van het spectaculaire welkomstaanbod

Het Weight Watchers dieet is gebaseerd op punten. Elk voedingsmiddel staat voor een hoeveelheid punten en voor iedereen is er een waarde vast te stellen van het maximum aantal punten dat iemand dagelijks of wekelijks mag innemen om het Weight Watchers dieet te kunnen volgend. Let wel goed op want onderstaande informatie heeft betrekking op het ProPoints programma, wat de opvolger is van het bekende Flexipoints programma. Het Flexipoints programma wordt door Weight Watchers niet meer ondersteund.

ProPoints Puntenlijst en Calculator

Voor het nieuwe Pro Points is een nieuwe puntenlijst en puntencalculator makkelijk om erbij te hbben. De calculator is via Weight Watchers te bestellen maar alles is ook zelf uit te rekenen. Het is wat omslachtiger en ingewikkelder maar zeker goed te doen. Naast de calculator zijn er ook puntenlijsten beschikbaar her en der op het internet. Daarin staan heel veel voedingsmiddelen met daarbij het aantal pro points waar het voor staat. Dit scheelt weer wat rekenwerk.

Weight Watchers punten zelf berekenen

Op wikipedia staat een benadering van de formule die Weight Watchers zou gebruiken om het aantal punten uit te rekenen van de verschillende voedingsmiddelen. Het gaat om deze formule :

Aantal ProPoints = eiwitten/10,9375 + koolhydraten/9,2105 + vet/3,8889 – vezels/12,5

Lees meer over het gebruik van deze Weight Watchers formule.

Je ziet dat bij de berekening van het aantal ProPoints ook rekening gehouden wordt met het aantal vezels.

ProPoints dagtotaal berekenen

Vrouwen die minder dan 80 kilo wegen krijgen 29 punten per dag om te verbruiken. Ben je een vrouw en weeg je meer dan 80 kilo dan krijg je voor elke 5 kilo boven de 80 kilo 2 punten extra. Voor mannen gelden dezelfde puntenberekening + 6 punten extra.

Voorbeeld van een berekening voor een man van 90 kilo :

Deze man begint met een basis aantal van 29 + 6 = 35 punten

Daar bovenop komen nog een aantal punten omdat hij 10 kilo boven de 8 weegt. Hij weegt 2 keer vijf kilo meer dan de gesteld 80 en dat betekent dat hij 2 x 2 = 4 punten meer mag tellen. Zijn totaal komt dus op 35+4= 39

Weight Watchers zelf raadt aan om de ProPoints voor 1 dag allemaal op te maken. Het is binnen het programma niet de bedoeling om punten mee te nemen naar een volgende dag. Daar kan je dus je weekpunten voor gebruiken. lees meer over het ProPoints dagtotaal.

ProPoints weektotaal berekenen

Het weektotaal voor de Pro Points kan je als volgt berekenen :

  • boven de 80 kilo : 49 punten
  • tussen de 70 kilo en de 80 kilo : 42 punten
  • onder de 70 kilo: 35 punten

Het weektotaal is geldig voor de hele week, en mag je in 1 dag opmaken bij een feestje of etentje, maar kan ook over de hele week worden verspreid. Het is niet verplicht om je weektotaal op te maken. Je kunt je WeightWatchers ProPoints 2.0 dagtotaal nu uit laten rekenen door WeightWatchers. Meld je aan voor deze actie, laat je dagtotaal berekenen en probeer ProPoints uit met een korting van 17,85.

Jouw mening over Weight Watchers ProPoints

Heb je ervaring met Weight Watchers? Vragen of suggesties? of benieuwd naar ervaring van anderen? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op de pagina over ervaringen met Weight Watchers! Daarnaast kun je ook terecht op ons weightwatchers forum

Hoe kan ik beginnen met Weight Watchers?

Er zijn meerdere mogelijkheden om het Weight Watchers programma te volgen. Zo kun je kiezen voor een wekelijkse cursus onder begeleiding van coaches die zelf ook succesvol afgevallen zijn met Weight Watchers. Je kunt ook online het Weight Watchers programma volgen. Bezoek de Weight Watchers website voor alle mogelijkheden en inschrijven.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (1 stem)

 

Reacties

Anoniem - geen lid

Klopt het dat een fles droge wittewijn 9 punten is?

Reactie toevoegen