Weight Watchers punten

Er is veel onduidelijkheid over het puntensysteem van Weight Watchers. Om daar overzicht in te krijgen leggen we het graag goed uit. Hieronder een overzicht van de belangrijkste verwarringen. Ben je op zoek naar de punten van de verschillende producten? Kijk dan op onze pagina over de Weight Watchers puntenlijst.Flexiponts

Het Weight Watchers programma met Flexipoints is gestopt in 2010 en wordt dan ook niet meer ondersteund door Weight Watchers. Alles is vervangen door het Propoints Systeem. Mocht je toch interesse hebben in het Flexipoints systeem, lees dan meer hierover op onze pagina over de Weight Watchers Flexipoints.

Propoints

Het ProPoints is dus de vervanger van het Flexipoints pragramma. De basis van het ProPoints plan is heel eenvoudig. Alle voedingsmiddelen die je eet of drinkt worden omgerekend naar een ProPoints waarde ProPoints waarde wordt berekend met een vernieuwde formule, gebaseerd op 4 belangrijke bestanddelen: eiwitten, vet, koolhydraten en vezels. Daar zit ook het grootste verschil met de Flexipoints. Daar werden de punten berekend alleen op basis van het aantal calorieën en vetten, waar ProPoints ook rekening houdt met vezels, eiwitten en koolhydraten. De calorieën zijn als het ware opgesplitst. Ze hebben dit gedaan omdat onderzoek heeft uitgewezen dat eiwitten meer vult.

Als je aan je ProPoints budget houdt slank je tot 1 kilo per week af. Om het programma goed te kunnen volgen en gebruik te kunnen maken van een persoonlijke coach, de Weight Watchers App en de Weight Watchers Recepten wordt het aangeraden je online in te schrijven bij Weight Watchers. Hier zitten wel kosten aan verbonden.

Propoints 2.0

ProPoints 2.0 is een verbeterde versie van het eerdere ProPoints. Het programma is gebasseerd op het vertrouwde ProPoints programma, er zijn alleen een aantal kleine wijzigingen. Vandaar ook dat er niet voor een nieuwe naam gekozen is maar voor een 2.0 versie.

De basis is dus gelijk gebleven en ook de ProPoints Puntenlijst blijft gewoon bestaan.Wel komen er een aantal andere aspecten bij met het vernieuwde ProPoints 2.0 programma. Het gaat niet meer alleen om voeding maar ook om de manier van leven. Het ProPoints 2.0 dieet heeft ook de telvrije dag geintroduceerd. Lees meer over 2.0 in ons artikel over het Weight Watchers ProPoints 2.0 programma.


Commentaar toevoegen

Weight Watchers Forum

Praat gezellig mee en stel al je vragen op ons Weight Watchers Forum. Nog geen lid? Meld je dan eerst gratis aan! Hieronder stan een aantal onderwerpen uit ons forum.

Discussie...

afbeelding van NELLEKE
De voorbije 2 weken ging het héél langzaam met in totaal -400g.  Maar traag gaat ook  pssst ben ik de enige die nog iets doet in de groep? nee toch?!Waar zitten jullie?  Kom op, laat je resultaat maar weten, of het nou goed...
Zegt: NELLEKE
afbeelding van Marliekusters
Ik zou zeggen ga naar een diëtiste. Geen shakes. Je moet zelf een eetpatroon ontwikkelen wat bij jou past, en wat Je vast kunt houden. Bij een dieet volgen val je meestal terug na het stoppen van een dieet. Je lichaam moet...
afbeelding van sal
Hoi. Ik doe mee omdat de tijdspanne veel realistischer is dan alle andere kgstrijdjes. En voor mij ook wat haalbaar.
Zegt: sal
afbeelding van NELLEKE
-600g deze week; héél happy mee, vind ik een mooi resultaat op 1 week.Deze keer ga ik mijn doel toch wel halen, denk ik (dat is nog -2.5kg tegen Kerst).Ik ben deze week 3 dagen thuis, dat vind ik dan wel weer véél lastiger...
Zegt: NELLEKE