Login

Caps Lock On

Weight Watchers

WW (eerder bekend onder de naam Weight Watchers) is al jaren 1 van de toonaangevende diëten op de markt. Al sinds de introductie eind jaren 70, staan ze bekend als een zeer betrouwbaar dieet om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Bij dit dieet worden punten geteld, alles gebaseerd op hun eigen Smartpoint systeem. De laatste versie van dit populaire dieet is sinds 2019 beschikbaar en heet WW Freestyle.

Kort samengevat gaat het bij WW om het tellen van punten. Hoe vetter en ongezonder het eten des te meer punten een product waard is. Iedere deelnemer aan het WW dieet krijgt op basis van geslacht, leeftijd, gewicht en dagelijkse bezigheid een bepaald aantal punten toegedeeld die hij of zij dagelijks mag verbruiken. Blijf je hieronder dan is het resultaat dat je gewicht gaat verliezen. Bij WW zijn er niet zoveel producten die je niet mag eten. Alleen gaat bij het eten van een Pizza het aantal gegeten punten snel omhoog, waardoor je dus niet zoveel meer kan eten de rest van de dag, wil je onder je eigen dagelijkse grens blijven.

WW Freestyle

Met de vernieuwde WW Freestyle komt Weight Watchers met een lijst van 200 producten die 0 punten waard zijn. Hier zit ook het grote verschil in met eerdere versies van Weight Watchers. Waar het eerst maar een tiental producten waren die 0 punten waard waren, zijn het er nu veel meer geworden. Niet alleen fruit en groenten staan nu in de lijst, maar ook producten als vis, mais, eieren, kipfilet en zelfs bonen.

Er is veel onderzoek naar het Freestyle dieet gedaan. Het blijkt dat het vernieuwde WW Freestyle dieet nog beter werkt dan voorheen. Gebruikers van het Freestyle dieet vallen volgens onderzoek 8 % meer af dan gebruikers van de voorganger van WE Freestyle. De deelnemers aan het onderzoek ervaarden tevens weinig “trek” momenten en het leek de deelnemers makkelijk af te gaan. Ook omdat ze eigenlijk helemaal niet het idee hadden dat ze aan het diëten waren. Weight Watchers zelf noemt het dan ook het makkelijkst te volgen dieet sinds de introductie van WW.

Zeropoint voedingsmiddelen

Om inzicht te krijgen in de lijst met 200 producten waar nul punten voor staan, hieronder de belangrijkste en opmerkelijkste producten:

Eieren
Bananen
Vis
Kalkoenfilet
Bonen
Mais
Kipfilet
Krab
Oesters
Garnalen
Mosselen
Yoghurt 0 % vet
Erwten
Linzen
Tofu
Artisjok hart
Soy yogurt
........

Bekijk de volledige lijst met ZeroPoint voedingsmiddelen

Bovenstaande producten hebben dus totaal geen effect op je dagelijkse punten aantal. Gemiddeld als vrouw mocht je bij de Smartpoints ongeveer 30 punten eten per dag eten.  Bij het vernieuwde Freestyle dieet is dit ongeveer 24. Je kan dus minder punten per dag eten maar er zijn wel meer producten die 0 punten waard zijn. Lees meer over het dagtotaal  bij het WW Freestyle dieet en kijk wat jou totaal is!

Punten meenemen naar een andere dag?

Met het Freestyle dieet is het mogelijk om maximaal 4 punten mee te nemen naar de volgende dag. Blijf je dus 4 punten onder je dagelijkse toegestane hoeveelheid, dan mag je de volgende dag 4 punten meer eten. Alles draait dus bij het Freestyle dieet vooral om gezond eten en niet zozeer om het minder eten.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (6 stemmen)
 • Mirria
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  360%
 • Tobbertje7-15
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  22%
 • Esther_1981
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • chelleke
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  89%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Gezond vermageren

Vermageren op een gezonde manier

Goede en foute vetten

Calorieën in vlees

Gewichtsgrafiek