Login

Caps Lock On

Wat je eet ben je zelf

Gillian MCKeith is de auteur van het boek waarin de dieetmethode Wat je eet ben je zelf beschreven wordt. Het eetpatroon heeft wel wat weg van een macrobiotische levensstijl met rauwe producten en ongeraffineerd voedsel. In het boek wordt er ook aandacht besteed aan het laten verdwijnen van kwaaltjes door middel van de juiste voeding in combinatie met supplementen.

Voordelen en nadelen

De dieetmethode Wat je eet ben je zelf schrijft voor dat er geen verzadigde vetten, tarwe en geraffineerde producten mogen worden gegeten. Ook wordt aanbevolen dat de combinatie van koolhydraten en eiwitten vermeden moet worden.

Aangeraden wordt om veel vocht in te nemen net als groente, fruit en vezels. Het voordeel is dat de dieetmethode aansluit bij de normen van een gezond eetpatroon en weinig suiker en veel vocht bevat. De combinatie van dit met vezels zorgt voor gewichtsverlies.

Het is een nadeel dat het dieet lastig is in te passen in het dagelijks leven. De aanbevolen producten worden verder vooral aangeboden in natuurvoedingswinkels en speciaalzaken en er zijn een aantal producten die men zelf moet kiemen. Verder moet fruit altijd los van de maaltijden worden gegeten.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (1 stem)

Artikelen

Calorietabel, hoeveel calorieën zitten er in onze dagelijkse boodschappen?

3 fasen ZSP Afslankprogramma

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Calorieën in kaas

Calorieën in Kaas

Gewichtsgrafiek