Login

Caps Lock On

Vetreserve

Sport helpt om vetten af te breken en om te zetten in energie. Toch moeten we ons optimisme een beetje temperen: een obese persoon heeft immers een zeer grote voorraad vet opgeslagen en vet is een sterk geconcentreerde vorm van energie. Bovendien is iemand met overgewicht meestal ook niet zo fit, zodat het energieverbruik vrij gering is, vergeleken met dat van een goed getrainde sporter.

Het spreekt voor zich dat één enkele oefensessie geen enkel zichtbaar effect heeft op de vetreserve. Alleen een regelmatig oefenpatroon, niet gedurende weken of maanden, maar gedurende jaren kan daadwerkelijk vetverlies opleveren. Een voordeel is wel dat door regelmatige training het fitheidsniveau stijgt, en dat men geleidelijk aan dus sneller vetten kan verbranden.

Wanneer we becijferen hoeveel energie bij de dagelijkse training wordt verbruikt, dan zien we dat fitte mensen méér energie verbruiken dan niet- sportieve personen. Dit is logisch: een goed getrainde loper haalt bijvoorbeeld gemakkelijk een snelheid van 15 km per uur of méér, terwijl een niet-getrainde persoon eerder zal wandelen. De zeer fitte persoon traint bovendien niet alleen aan een hogere intensiteit, hij traint ook langer.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (2 stemmen)
 • jovado
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  23%
 • Tiffany Deschepper
  10 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  72%
 • tim-1993
  15 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  30%

Artikelen

Extra's bij het Zelfslank Plan

Calorieën in frisdrank, sappen, koffie en thee

Calorieën in melk, zuivel en toetjes

Is mijn kind te dik?

Is mijn kind te dik?

Gewichtsgrafiek