Vetreserve

Sport helpt om vetten af te breken en om te zetten in energie. Toch moeten we ons optimisme een beetje temperen: een obese persoon heeft immers een zeer grote voorraad vet opgeslagen en vet is een sterk geconcentreerde vorm van energie. Bovendien is iemand met overgewicht meestal ook niet zo fit, zodat het energieverbruik vrij gering is, vergeleken met dat van een goed getrainde sporter.

Het spreekt voor zich dat één enkele oefensessie geen enkel zichtbaar effect heeft op de vetreserve. Alleen een regelmatig oefenpatroon, niet gedurende weken of maanden, maar gedurende jaren kan daadwerkelijk vetverlies opleveren. Een voordeel is wel dat door regelmatige training het fitheidsniveau stijgt, en dat men geleidelijk aan dus sneller vetten kan verbranden.
 

Wanneer we becijferen hoeveel energie bij de dagelijkse training wordt verbruikt, dan zien we dat fitte mensen méér energie verbruiken dan niet- sportieve personen. Dit is logisch: een goed getrainde loper haalt bijvoorbeeld gemakkelijk een snelheid van 15 km per uur of méér, terwijl een niet-getrainde persoon eerder zal wandelen. De zeer fitte persoon traint bovendien niet alleen aan een hogere intensiteit, hij traint ook langer.

Commentaar toevoegen

Hoeveel wil jij afvallen?

kg

Gratis gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.