Login

Caps Lock On

Vetreserve

Sport helpt om vetten af te breken en om te zetten in energie. Toch moeten we ons optimisme een beetje temperen: een obese persoon heeft immers een zeer grote voorraad vet opgeslagen en vet is een sterk geconcentreerde vorm van energie. Bovendien is iemand met overgewicht meestal ook niet zo fit, zodat het energieverbruik vrij gering is, vergeleken met dat van een goed getrainde sporter.

Het spreekt voor zich dat één enkele oefensessie geen enkel zichtbaar effect heeft op de vetreserve. Alleen een regelmatig oefenpatroon, niet gedurende weken of maanden, maar gedurende jaren kan daadwerkelijk vetverlies opleveren. Een voordeel is wel dat door regelmatige training het fitheidsniveau stijgt, en dat men geleidelijk aan dus sneller vetten kan verbranden.

Wanneer we becijferen hoeveel energie bij de dagelijkse training wordt verbruikt, dan zien we dat fitte mensen méér energie verbruiken dan niet- sportieve personen. Dit is logisch: een goed getrainde loper haalt bijvoorbeeld gemakkelijk een snelheid van 15 km per uur of méér, terwijl een niet-getrainde persoon eerder zal wandelen. De zeer fitte persoon traint bovendien niet alleen aan een hogere intensiteit, hij traint ook langer.

Waardering:
Nog geen stemmen

Reactie toevoegen

Wij zijn afgevallen

 • Francine21
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  35%
 • mir61
  9 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  113%
 • Josi2302
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  77%
 • m75
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  23%
 • Maurits76
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  20%

Artikelen

Calorieën in koek, gebak, snoep en ijs

shakes en maaltijdvervangers

Gewicht verliezen met shakes en maaltijdvervangers

Zoetstoffen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Uit het Forum

Feestje of Party

help

vraag over boodschappenboekje

Gewichtsgrafiek

Kilostrijd