Login

Caps Lock On

Vermageren op een gezonde manier

Iedereen met overgewicht, die het besluit heeft genomen om te gaan afvallen, wil dit het liefst op een zo gezond mogelijke manier doen, maar wel met een goed resultaat. Vermageren op een gezonde manier is zeker mogelijk, indien er met een aantal aspecten rekening wordt gehouden.

Op een gezonde manier vermageren

Een van de valkuilen omtrent het afvallen is dat mensen graag direct en snel resultaat willen zien. Er wordt dan ook enthousiast begonnen aan een dieet, waarna de kilo’s er vaak de eerste week afvliegen. Er komt echter ook een tijd dat de kilo’s op een meer gelijkmatige wijze eraf gaan en eigenlijk is dat pas echt vermageren op een gezonde manier. Een dieet wordt meestal gevolgd gedurende een korte periode, waarin het ideale gewicht bereikt kan worden.

De keuze voor een dieet heeft al invloed op de vraag of er sprake is van vermageren op een gezonde manier. Zo worden er vraagtekens gesteld bij het crash dieet, waarin de kilo’s er letterlijk af vliegen. Wie wil vermageren op een gezonde manier zal wel de nodige voedingsstoffen binnen moeten krijgen en de vraag is of dat ook zo is bij het volgen van een crash dieet.

Vermageren met begeleiding

Een van de mogelijkheden om te vermageren op een gezonde manier is door een dieet onder begeleiding te volgen. Er kan een diëtiste benaderd worden, die een uitgebalanceerd dieet samenstelt, maar er zijn ook tal van dieetconsulenten verbonden aan een specifiek dieetprogramma, die benaderd kunnen worden. Het voordeel van het vermageren op een gezonde manier met begeleiding, is dat je tijdens het proces persoonlijk contact onderhoudt. Dat biedt niet alleen een motivatie, maar ook kun je uitgaan van professionele begeleiding tijdens het volgen van een dieet.

Uiteraard kun je ook op een gezonde manier vermageren zonder begeleiding, maar dan is het vooral aan te raden om je zelf vooraf goed te informeren over de verschillende diëten. Vermageren op een gezonde manier, betekent namelijk dat je verantwoord bezig bent met je lichaam en voeding. Gelijkmatig afvallen met de nodige voedingstoffen is nog altijd de meest gezonde manier van afslanken.

Heb jij tips om op een gezonde manier te vermageren, laat het weten in een reactie hieronder.

Waardering:
Nog geen stemmen
 • Mirria
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  360%
 • Tobbertje7-15
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  22%
 • Esther_1981
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • chelleke
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  89%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Gezond vermageren

Vermageren op een gezonde manier

Goede en foute vetten

Calorieën in vlees

Gewichtsgrafiek