Vastendieet

vastendieet

Het Vastendieet is een dieetboek van de auteurs Michael Mosley en Mimi Spencer die daarmee een revolutionaire manier van afvallen hebben ontwikkeld. Het dieet is heel simpel en bestaat in een week uit vijf dagen eten wat je wilt en uit twee dagen vasten. Naast het verlies van lichaamsgewicht heeft het Vastendieet ook een positieve invloed op de gezondheid. 

waardering
Nog geen stemmen

5: 2 Vastendieet

Gedurende vijf dagen in de week mag je alles wat je wilt eten en op twee andere dagen in de week wordt de calorie-inname beperkt tot 500 calorieën voor vrouwen en 600 calorieën voor mannen. Het is dus niet zo, dat je op de dagen waarop je aan het vasten bent helemaal niets mag eten of drinken als je de caloriegrens maar niet te boven komt.

De twee vastendagen kunnen tijdens het Vastendieet naar eigen inzicht in een week gekozen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eerst twee dagen normaal te eten en dan een dag te vasten om daarna drie dagen normaal te eten en daarna weer een dag te vasten. Op de vastendag maakt het niet uit wanneer de calorieën worden ingenomen. Zo kan ervoor gekozen worden om het totale aantal calorieën tijdens één maaltijd te nemen, maar is het ook mogelijk om vaker per dag te eten.

Het idee achter het Vastendieet is dat het vasten het lichaam stimuleert om beschadigde cellen te herstellen. Vasten leidt volgens dit inzicht tot een langer en gezond leven en het helpt om af te vallen. In het boek wordt deze theorie verder besproken en vind je ook praktische richtlijnen en recepten.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.