Login

Caps Lock On

Vastendieet

Het Vastendieet is een dieetboek van de auteurs Michael Mosley en Mimi Spencer die daarmee een revolutionaire manier van afvallen hebben ontwikkeld. Het dieet is heel simpel en bestaat in een week uit vijf dagen eten wat je wilt en uit twee dagen vasten. Naast het verlies van lichaamsgewicht heeft het Vastendieet ook een positieve invloed op de gezondheid. 

5: 2 Vastendieet

Gedurende vijf dagen in de week mag je alles wat je wilt eten en op twee andere dagen in de week wordt de calorie-inname beperkt tot 500 calorieën voor vrouwen en 600 calorieën voor mannen. Het is dus niet zo, dat je op de dagen waarop je aan het vasten bent helemaal niets mag eten of drinken als je de caloriegrens maar niet te boven komt.

De twee vastendagen kunnen tijdens het Vastendieet naar eigen inzicht in een week gekozen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eerst twee dagen normaal te eten en dan een dag te vasten om daarna drie dagen normaal te eten en daarna weer een dag te vasten. Op de vastendag maakt het niet uit wanneer de calorieën worden ingenomen. Zo kan ervoor gekozen worden om het totale aantal calorieën tijdens één maaltijd te nemen, maar is het ook mogelijk om vaker per dag te eten.

Het idee achter het Vastendieet is dat het vasten het lichaam stimuleert om beschadigde cellen te herstellen. Vasten leidt volgens dit inzicht tot een langer en gezond leven en het helpt om af te vallen. In het boek wordt deze theorie verder besproken en vind je ook praktische richtlijnen en recepten.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (6 stemmen)
 • Eric36
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • cee1981
  9 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  40%
 • dientje
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  5%
 • cjb1983
  10 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  40%

Artikelen

Zoetstoffen

De beste diëten van 2019

Broodbeleg

Calorieën in Broodbeleg

Menu en recepten bij het Zelfslank Plan

Gewichtsgrafiek