South Beach Dieet

Het South Beach Dieet lijkt meer op een levensstijl, die je gaat aanleren als een dieet, dat je voor een bepaalde periode gaat volgen om je overgewicht te bestrijden. Het South Beach Dieet heeft wat betreft het aanwennen van een andere levensstijl dan ook wel een gelijkenis met het bekende Atkins dieet.

waardering
Average: 5 (1 stem)

Levensstijl met het South Beach Dieet

Het South Beach Dieet geeft een handvat om gewicht te verliezen en daarvoor is het belangrijk om jezelf ten aanzien van het eten en drinken een nieuwe levensstijl aan te leren. Het dieet is er namelijk op gericht om voeding te eten met zogenaamde goede koolhydraten en goede vetten. Je leert dus als het ware opnieuw te eten zonder dat er foute koolhydraten en foute vetten in je lichaam komen. Het resultaat zal er naar zijn, want je verliest gewicht, maar je leeft ook nog eens gezonder en dat zal zeker merkbaar zijn.


Het South Beach Dieet is er niet op gericht om bij elke maaltijd de calorieën te tellen. Van de aanbevolen etenswaren mag je zoveel eten als je wenst en ook de gezonde tussendoortjes mogen gewoon gegeten worden. Een hongergevoel is dan ook uitgesloten bij dit dieet. Het dieet is opgebouwd uit drie verschillende fasen, die hier verder toegelicht zullen worden.

Drie fasen van het South Beach Dieet

Tijdens de eerste fase is het de bedoeling om je bloedsuikerpeil op het juiste niveau te krijgen. Je zult dan ook veel eiwitten, gezonde vetten en goede koolhydraten eten tijdens deze fase, waar in je tot wel zes kilo aan gewicht kunt verliezen. Het eten van pasta, rijst en brood is in deze eerste veertien dagen niet toegestaan. In de tweede fase kun je tot een kilo per week verliezen, want in deze periode ontwent je lichaam zich aan de voedingsmiddelen, die er toe leiden dat overtollig vet wordt opgeslagen. De derde fase van het South Beach Dieet zal aanvangen, zodra het streefgewicht is bereikt. Vanaf dat moment is het geen dieet meer, maar wordt het een nieuwe levensstijl, want je wilt natuurlijk ook op gewicht blijven en gezond blijven leven.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.