Sonoma Dieet

Het boek Sonoma dieet is geschreven door Connie Guttersen en bevat een dieetmethode met als doelstelling slanker, strakker en gezonder in tien dagen te worden. Dat is namelijk de ondertitel. Het verliezen van gewicht gaat via deze methode niet door voedsel te laten staan, maar door vooral te genieten van goed eten in voldoende hoeveelheden. De smaak van het voedsel is belangrijk en er wordt geen gebruik gemaakt van speciale producten of typisch dieetvoedsel. De nadruk wordt in het Sonoma dieet wel gelegd op zogenoemde powefoods, die weinig kcal bevatten en rijk aan voedingsstoffen zijn. De dieetmethode is deels gebaseerd op het mediterrane eetpatroon.

waardering
Nog geen stemmen

Drie fasen in het dieet

Het Sonoma dieet bestaat uit drie fasen die in het boek als waves worden aangeduid. De eerste fase duurt tien dagen en is meteen de strengste dieetfase. Fruit en wijn is in deze fase niet toegestaan. De tweede fase is het belangrijkst voor het verliezen van gewicht, want deze fase wordt volgehouden tot men op het streefgewicht is aangekomen. Fruit mag weer en ook een glas wijn is toegestaan. Er worden voor veertien dagen recepten beschikbaar gesteld, maar die kunnen uiteraard herhaald worden als het streefgewicht nog niet is bereikt. Fase drie is een onderhoudsfase, waarin er meer groente en fruit gegeten mag worden. Het lichaam en de geest zullen in deze fase bevrijd zijn van de zicht naar geraffineerde producten en de inname van verzadigde vetten zal beperkt zijn.

Wijn bij het Sonoma dieet

Bij een groot aantal diëten is het drinken van alcohol uit den boze, maar bij het Sonoma dieet niet. Een glas wijn drinken kan prima gecombineerd met het Sonoma dieet (bahalve in fase 1), waarbij je geen calorieën hoeft te tellen of op de voedingswaarden van producten moet letten. Naast het aanbevolen glaasje wijn bij het Sonoma dieet is er ook sprake van een aantal power voedselproducten. Tot de power producten behoren tien soorten voedsel in de vorm van amandelen, bosbessen, paprika’s, olijfolie, spinazie, druiven, granen, wijn, aardbeien en tomaten.

Voordelen en nadelen Sonoma dieet

Het boek Sonoma dieet biedt diverse voordelen, zoals uitgebreide informatie over voeding en adviezen om meer te gaan bewegen. Ook worden er tips gegeven voor het geval het een keer misgaat en er is een lijst met toegestane voedingsmiddelen in het boek opgenomen. De dagmenu’s bieden bovendien ondersteuning. Het kan een nadeel zijn dat het veel discipline kost om de menu’s te blijven volgen en er wordt niet ingegaan op de emotionele kant.
 

Het Sonoma dieet baseert zich op de voedingsproducten zelf en gaat dus niet uit van het toestaan of verbieden van vetten, eiwitten en koolhydraten. De basis van dit dieet ligt in eten met veel voedingsstoffen en zo weinig mogelijk kcal.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.