Login

Caps Lock On

Soepdieet

De naam van het Soepdieet laat al zien, dat het hoofdingrediënt van dit dieet uit soep zal bestaan. Dat betekent echter niet dat je tijdens het dieet alleen maar soep mag eten, want ook de voorgeschreven andere producten mogen genuttigd worden. Het is een ideaal dieet voor mensen, die in een bepaalde afgebakende periode een aantal kilo’s willen verliezen.

Soepdieet; meer dan soep alleen

De kern van het Soepdieet draait om de soep, die oorspronkelijk koolsoep werd genoemd. Dit is namelijk een vetverbrandingssoep met als voordeel, dat je er zoveel van eten mag als je maar wilt. De soep bevat slechts een beperkt aantal calorieën en breekt dus het vet af in je lichaam. Honger is dan ook uitgesloten tijdens het volgen van het Soepdieet. Het dieet kan gedurende zeven dagen gevolgd worden, waarmee je tussen de vier en zeven kilo aan gewicht kunt kwijtraken.

Wil je het dieet langer volgen, dan is het verstandig een rustpauze van een week in te lassen en in elk geval met een minimum van twee dagen pauze het dieet niet te volgen. Door de soep in combinatie met andere producten, die gegeten mogen worden, kunnen er eventueel darmproblemen ontstaan. In dat geval wordt aanbevolen om een kopje zemelen of muesli te nemen tijdens het dieet. Het is in elk geval verboden om tijdens het Soepdieet alcohol te drinken, koolzuurhoudende dranken in te nemen en brood te eten. Ook dieetdranken worden afgeraden.

De soep en andere producten

De soep kun je met de volgende producten klaarmaken; zes grote uiten, drie grote tomaten, een witte kool, drie groene paprika´s, een bosje soepselder, vier wortelen, een pakje soepmix, vetarme bouillonblokjes voor de smaak, kruiden zoals peper, peterselie, rozemarijn, oregano, chilipepers, knoflook en tijm en tabasco naar smaak. De soep is zoutloos. Je kunt ook variëren door de witte kool en paprika´s te vervangen door broccoli en een pond spruiten.

De eerste dag mag je alle soorten fruit eten met uitzondering van banaan. Soep mag zoveel als je wilt. De tweede dag kun je allerlei soorten groenten nemen en bij het avondeten kun je een aardappel nemen. Dag drie bestaat uit fruit en groenten en dag vier mag je bananen eten en magere melk drinken. Op dag vijf is rundvlees, kip of vis toegestaan met tomaat. Veel water drinken wordt aangeraden. Dag zes bestaat naast de soep, die je elke dag eet uit rundvlees en groenten en op de laatste dag van het Soepdieet kun je zilvervliesrijst en groenten nemen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (1 stem)
 • Mirria
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  290%
 • Louise1973
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  13%
 • chelleke
  11 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  66%
  Dieet:
 • Pernille Heeren
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  0%

Artikelen

Calorieen in Groenten en Rauwkost

Calorieën

Dieetproducten

Dieet producten

Calorieën in melk, zuivel en toetjes

Gewichtsgrafiek