Login

Caps Lock On

Shangri-La dieet

Heb je ooit gehoord dat je door de inname van zoetigheid kunt afvallen? Met het Shangri-La dieet behoort dit tot de mogelijkheden. Het dieet is vernoemd naar een locatie in de Himalaya, waar iedereen het geluk kan vinden en met het Shangri-La dieet kan iedereen slank worden en zo ook op een bepaalde manier geluk vinden.

Achtergrond van het Shangri-La dieet

De professor Seth Roberts heeft het Shangri-La dieet bedacht en ontwikkeld. De basis van het dieet is erin gelegen, dat elk lichaam naar een bepaald gewicht toe zou willen en daar automatisch het hongergevoel op afstemt. Dat gaat net zolang door tot het gewicht bereikt zou zijn en lager wegen dan de zogenaamde set point van het gewicht zou dan ook niet lang vol te houden zijn. Het set point kan volgens de professor wel worden aangepast door het Shangri-La dieet te volgen.

De kern van dit dieet is dat de smaak van het eten het set point kan controleren. Indien je lichaam een hoger gewicht zou willen hebben, zal het eten meer smakelijk worden. Door het Shangri-La dieet te volgen wordt dit denkbeeld van het lichaam doorbroken, waardoor het set point zal worden verlaagd. De verbinding tussen de smaak en de calorielevering aan het lichaam zal dan verbroken worden, waardoor het lichaam niet meer vraagt om meer calorieën door een specifieke smaak.

Drie mogelijkheden Shangri-La Dieet

Het Shangri-La Dieet kent drie mogelijkheden of technieken die gebruikt kunnen worden om het set point te verlagen. De eerste manier is om voedsel met calorieën te nemen, die weinig tot geen smaak kennen. De tweede techniek is het nemen van eten met calorieën, die een ongewone smaak kennen en de derde mogelijkheid is het nemen van voedsel, die met vertraging door het lichaam zullen worden opgemerkt. Om het principe van het Shangri-La dieet te kunnen volgen, hoef je dagelijks maar twee regels toe te passen. Regel 1 is het dagelijks innemen van honderd tot vierhonderd calorieën in de vorm van neutrale olijfolie of suikerwater. Regel 2 neem een van beide voorgaande opties minimaal een uur voor de te nemen maaltijd in.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (3 stemmen)
 • Mirria
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  290%
 • Louise1973
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  13%
 • chelleke
  11 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  66%
  Dieet:
 • Pernille Heeren
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  0%

Artikelen

Calorieen in Groenten en Rauwkost

Calorieën

Dieetproducten

Dieet producten

Calorieën in melk, zuivel en toetjes

Gewichtsgrafiek