Shangri-La dieet

Heb je ooit gehoord dat je door de inname van zoetigheid kunt afvallen? Met het Shangri-La dieet behoort dit tot de mogelijkheden. Het dieet is vernoemd naar een locatie in de Himalaya, waar iedereen het geluk kan vinden en met het Shangri-La dieet kan iedereen slank worden en zo ook op een bepaalde manier geluk vinden.

waardering
Average: 2 (1 stem)

Achtergrond van het Shangri-La dieet

De professor Seth Roberts heeft het Shangri-La dieet bedacht en ontwikkeld. De basis van het dieet is erin gelegen, dat elk lichaam naar een bepaald gewicht toe zou willen en daar automatisch het hongergevoel op afstemt. Dat gaat net zolang door tot het gewicht bereikt zou zijn en lager wegen dan de zogenaamde set point van het gewicht zou dan ook niet lang vol te houden zijn. Het set point kan volgens de professor wel worden aangepast door het Shangri-La dieet te volgen.

De kern van dit dieet is dat de smaak van het eten het set point kan controleren. Indien je lichaam een hoger gewicht zou willen hebben, zal het eten meer smakelijk worden. Door het Shangri-La dieet te volgen wordt dit denkbeeld van het lichaam doorbroken, waardoor het set point zal worden verlaagd. De verbinding tussen de smaak en de calorielevering aan het lichaam zal dan verbroken worden, waardoor het lichaam niet meer vraagt om meer calorieën door een specifieke smaak.

Drie mogelijkheden Shangri-La Dieet

Het Shangri-La Dieet kent drie mogelijkheden of technieken die gebruikt kunnen worden om het set point te verlagen. De eerste manier is om voedsel met calorieën te nemen, die weinig tot geen smaak kennen. De tweede techniek is het nemen van eten met calorieën, die een ongewone smaak kennen en de derde mogelijkheid is het nemen van voedsel, die met vertraging door het lichaam zullen worden opgemerkt. Om het principe van het Shangri-La dieet te kunnen volgen, hoef je dagelijks maar twee regels toe te passen. Regel 1 is het dagelijks innemen van honderd tot vierhonderd calorieën in de vorm van neutrale olijfolie of suikerwater. Regel 2 neem een van beide voorgaande opties minimaal een uur voor de te nemen maaltijd in.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.