Scarsdale dieet

Het Scarsdale dieet staat bekend als een vetarm dieet, dat gedurende een periode van maximaal veertien dagen gevolgd kan worden. Het Scarsdale dieet biedt de mogelijkheid om af te vallen volgens strikte richtlijnen. Om het dieet succesvol te laten zijn, is het dus noodzakelijk om de regels en het menu op te volgen.

waardering
Nog geen stemmen

Regels Scarsdale dieet

Een van de basisregels van het Scarsdale dieet heeft betrekking op de drankjes die genuttigd mogen worden. Het wordt aangeraden om tot twee liter water per dag te drinken om de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Daarnaast is het drinken van koffie, thee, light frisdrank en magere melk zijn toegestaan, maar alcohol is uiteraard verboden. De salades moeten zonder mayonaise, slasaus of olijfolie worden klaargemaakt.

Voor het bereiden van de gerechten is boter niet toegestaan en dat geldt ook voor het klaarmaken van groenten. Tijdens het Scarsdale dieet is het toegestaan om mager vlees te gebruiken en als er kip of kalkoen wordt gegeten, dan moet het vet en vel ervan afgehaald worden. Het dieet bestaat uit een menu voor zeven dagen, die desgewenst nog een week extra gevolgd kan worden. Het ontbijt bestaat tijdens het dieet elke dag uit een halve grapefruit, een sneetje geroosterd volkorenbrood zonder beleg en thee of koffie.

Weekmenu lunch en diner

Op maandag bestaat de lunch van het Scarsdale dieet uit gemengd koud vlees, tomaten en water, thee of koffie. Het diner kan samengesteld worden uit diverse vissoorten en schaaldieren in combinatie met een salade, grapefruit en een geroosterd volkorenbroodje. De lunch op dinsdag bestaat uit een vruchtensalade en koffie of thee, waarna het diner volgt met gegrild mager rundergehakt, sla, tomaten, selderie, komkommer en olijven. Op woensdag staat er voor de lunch tonijn of zalm uit blik op het menu met vers fruit. Voor het diner kan lamsvlees worden bereid met een gemengde salade. De lunch op donderdag bestaat uit twee eieren, courgette of snijbonen, geroosterd brood en cottage cheese. Gebraden kip, spinazie en groene paprika kunnen voor het diner worden klaargemaakt. De lunch op vrijdag bestaat uit kaas, spinazie en volkorenbrood en het diner bestaat weer uit schaaldieren, vis en een gemengde salade met ook weer een geroosterd volkorenbroodje. Op zaterdag staat er een vruchtensalade voor de lunch op het menu en biedt het diner van het Scarsdale dieet weer gebraden kip of kalkoen met een salade, tomaten en fruit. Tijdens de lunch op zondag kunnen de restjes kip of kalkoen worden genuttigd incombinatie met wortels, tomaten en bloemkool en bevat het laatste diner van het Scarsdale dieet mager rundvlees, gemengde salade en spruitjes.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
Arnold on
afbeelding van Arnold
Arnold is lid sinds 02 mei 2013
|
Startgewicht: 84Kg
|
Streefgewicht: 77Kg

Daar heb je helemaal gelijk in. Op maandag bestaat de lunch van het Scarsdale dieet uit gemengd koud vlees, tomaten en water, thee of koffie.
Het diner kan samengesteld worden uit diverse vissoorten en schaaldieren in combinatie met een salade, grapefruit en een geroosterd volkorenbroodje.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.