Login

Caps Lock On

Sapkuren

Als je het tijd vindt om eindelijk af te rekenen met je overgewicht, heb je een ruime keuze uit diëten, variërend van het Atkins dieet tot een eiwitrijk dieet. Ook sapkuren behoren in het algemeen tot het rijtje van diëten, waarmee je af kunt komen van de overtollige kilo’s. Enkele dagen sapkuren kan niet zoveel kwaad, maar langer sapkuren is zeker niet aan te raden. Er wordt dan namelijk spierweefsel afgebroken, en je krijgt niet voldoende voedingsstoffen binnen.

Sapkuren voor iedereen

Sapkuren zijn in het algemeen geschikt om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen en dus een algehele schoonmaak van het lichaam te bewerkstelligen. De sapkuren zijn in het algemeen gebaseerd op het uitsluitend drinken van verse fruitsappen en verse groentesappen. Het is belangrijk om tijdens de sapkuren de reguliere maaltijden te mijden. De fruitsappen en groentesappen kunnen gezien worden als de vervanging van de dagelijkse hoofdmaaltijden.Tijdens de sakpuur drink je dus over het algemeen alleen sappen. Hierdoor krijgt het lichaam weinig tot geen suikers en koolhydraten binnen en dat heeft een positief effect. Als gevolg van het tekort aan koolhydraten en suikers zal het lichaam vet gaan verbranden. Aangezien zowel koolhydraten als suikers water aan zich kunnen binden, zal ook het vocht via de urinewegen worden afgescheiden. Sapkuren hebben over het algemeen dan ook een vochtafdrijvende werking, waardoor je lichaam niet alleen gereinigd wordt, maar ook in gewicht afneemt.

Na de sapkuren

Iedereen die een sapkuur volgt, zal versteld staan over het snelle gewichtsverlies. De kunst is echter om ook op het gewenste gewicht te blijven en daar zit een valkuil bij de sapkuren in het algemeen. Je verliest namelijk erg veel vocht tijdens het sapkuren en dat betekent dat na de sapkuur het vochtgehalte weer wordt aangevuld. Hierdoor is het haast onvermijdelijk om na het sapkuren het gewicht te zien toenemen. Als je dus na het volgen van een sapkuur graag op het gewenste gewicht wilt blijven, zullen er ook andere maatregelen getroffen moeten worden. Om het jojo effect te voorkomen, kun je ervoor kiezen om een caloriearm dieet te blijven volgen, voor het brooddieet te kiezen of een ander soort dieet te kiezen. Verval in elk geval niet direct weer in je oude voedingspatroon, want dan zitten de kilo’s er zo weer aan.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (12 stemmen)
 • ANAMIA4EVER
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  7%
 • Aart
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  35%

Artikelen

Zwanger zijn en afvallen

Menu en recepten bij het Zelfslank Plan

Light producten, goed of slecht?

Weightwatchers ProPoints 2.0

Gewichtsgrafiek