Rijst dieet

Het principe van het rijst dieet bestaat uit de gedachte, dat het gezond is voor het lichaam om te vasten. Door het vasten krijgen de maag en de darmen de gelegenheid om te herstellen en kunnen alle afvalstoffen worden afgevoerd. Het rijst dieet zou dan ook een efficiënte wijze van vasten zijn.

waardering
Average: 5 (2 stemmen)

Kenmerken van het rijst dieet

Met het rijst dieet krijgt je lichaam de nodige voedingsstoffen binnen, die eenvoudig te verteren zijn, waar door het maag- en darmsysteem ontzien wordt. Een grondige reiniging van je lichaam is het effect. Het rijst dieet bestaat uit een drietal stappen, die nauwkeurig moeten worden opgevolgd om het juiste effect te bereiken. Het rijst dieet is door het vaste voedsel eenvoudiger vol te houden als bijvoorbeeld een sapkuur. Ten aanzien van de drie stappen geldt, dat elke stap een minimum van vijf dagen kent. Je kunt echter verder zelf bepalen hoelang je elke stap van het dieet laat duren. Bij elke volgende stap kunnen er weer voedingsmiddelen worden toegevoegd aan het rijst dieet, zodat bij de derde stap weer een volwaardig voedingspatroon kan worden bereikt.

Driestappenplan rijst dieet

Voordat je met het rijst dieet begint, bestaat de voorbereiding uit de inname van magnesiumsulfaat, dat een laxerende werking heeft. Tijdens de eerste stap van het rijstdieet is het de bedoeling, dat je over de hele dag in totaal een kopje rijst eet. Het kopje rijst kan over drie verschillende eetmomenten op een dag worden verdeeld. Het wordt aanbevolen om deze stap zolang mogelijk vol te houden. Bij de tweede stap van het rijstdieet is er naast het dagelijkse kopje rijst ook ruimte voor groente en fruit. Je mag een uur voor het rijstontbijt en de rijstlunch drie van de genoemde soorten voedingsmiddelen gebruiken.

Bij de derde stap van het vastendieet, kun je op het moment van groente en fruit eten ook yoghurt, kaas of kwark eten. Bij het diner mag vanaf dat moment een klein stukje lamsvlees worden genomen, maar kun je ook kiezen voor vis of voor wild. Na afloop van deze stappen tijdens het rijst dieet, kan het normale voedingspatroon weer worden aangenomen. Veel water drinken kan klachten als misselijkheid en hoofdpijn verlichten.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.