Proteïne dieet

Het proteïne dieet is een dieet dat bestaat uit een caloriearm dieet op basis van het innemen van eiwitrijke voedselproducten. Na de start van het proteïne dieet zal het lichaam binnen een tijdsduur van 48 uur al reageren doordat de vetreserves zullen worden aangesproken.

waardering
Average: 4 (2 stemmen)

Wat houdt een proteïne dieet in?

Het proteïne dieet is ontwikkeld door een professor en zijn onderzoeksteam aan de Harvard University. De kern van het dieet behelst het beperken van de opname van suikers en vetten doordat er gebruik wordt gemaakt van eiwitrijke maaltijdvervangers, die nauwkeurig zijn afgemeten. Het proteïne dieet bestaat uit vier verschillende fases, die strikt opgevolgd moeten worden om in de doelstelling te kunnen slagen.
 

Uiteraard is het de bedoeling om gewicht te verliezen in een korte periode, maar het dieet voorziet eveneens in het aanwennen van een evenwichtig en gezond voedingspatroon. Tijdens het dieet wordt aanbevolen om twee liter water per dag te leren, waardoor de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Door het proteïne dieet te volgen worden de reservesuikers in je lichaam binnen een dag verbruikt, waarna het lichaam ook de vetmassa zal aanspreken. Door het gebruik van eiwitten blijft je huid stevig en strak en bovendien blijft de spiermassa behouden.

Vier fasen proteïne dieet

De eerste fase is de actieve fase, waarin de overtollige kilo’s het lichaam verlaten. Het totale eiwitdeet uit deze fase bestaat uit eiwitrijke maaltijdvervangers en uit verse groenten. Het matige eiwitdieet tijdens de volgende actieve fase bestaat uit hetzelfde principe, maar dan mag er dagelijks een gewone maaltijd worden gegeten. De derde fase is een overgangsfase, waarbij de maaltijdvervangers worden afgebouwd en gezond normaal voedsel terugkeert. In de laatste fase, die onderhoudsfase wordt genoemd is het tijd voor een evenwichtige en gezonde voeding, die door een consulente kunnen worden opgesteld. In deze fase is het ideale gewicht bereikt en wordt deze ook behouden.
 

De maaltijdvervangers, die tijdens het proteïne dieet genomen worden, bestaan uit diverse varianten en smaken, zodat afwisseling geboden kan worden. Door de inname van eiwitten wordt het proteïne dieet ook wel vergeleken met het eiwitdieet. Het grote voordeel van het volgen van een proteïne dieet, is dat je geen honger hoeft te leiden, omdat het hongergevoel ontbreekt.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.