Login

Caps Lock On

Proteïne dieet

Het proteïne dieet is een dieet dat bestaat uit een caloriearm dieet op basis van het innemen van eiwitrijke voedselproducten. Na de start van het proteïne dieet zal het lichaam binnen een tijdsduur van 48 uur al reageren doordat de vetreserves zullen worden aangesproken.

Wat houdt een proteïne dieet in?

Het proteïne dieet is ontwikkeld door een professor en zijn onderzoeksteam aan de Harvard University. De kern van het dieet behelst het beperken van de opname van suikers en vetten doordat er gebruik wordt gemaakt van eiwitrijke maaltijdvervangers, die nauwkeurig zijn afgemeten. Het proteïne dieet bestaat uit vier verschillende fases, die strikt opgevolgd moeten worden om in de doelstelling te kunnen slagen.
 

Uiteraard is het de bedoeling om gewicht te verliezen in een korte periode, maar het dieet voorziet eveneens in het aanwennen van een evenwichtig en gezond voedingspatroon. Tijdens het dieet wordt aanbevolen om twee liter water per dag te leren, waardoor de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Door het proteïne dieet te volgen worden de reservesuikers in je lichaam binnen een dag verbruikt, waarna het lichaam ook de vetmassa zal aanspreken. Door het gebruik van eiwitten blijft je huid stevig en strak en bovendien blijft de spiermassa behouden.

Vier fasen proteïne dieet

De eerste fase is de actieve fase, waarin de overtollige kilo’s het lichaam verlaten. Het totale eiwitdeet uit deze fase bestaat uit eiwitrijke maaltijdvervangers en uit verse groenten. Het matige eiwitdieet tijdens de volgende actieve fase bestaat uit hetzelfde principe, maar dan mag er dagelijks een gewone maaltijd worden gegeten. De derde fase is een overgangsfase, waarbij de maaltijdvervangers worden afgebouwd en gezond normaal voedsel terugkeert. In de laatste fase, die onderhoudsfase wordt genoemd is het tijd voor een evenwichtige en gezonde voeding, die door een consulente kunnen worden opgesteld. In deze fase is het ideale gewicht bereikt en wordt deze ook behouden.
 

De maaltijdvervangers, die tijdens het proteïne dieet genomen worden, bestaan uit diverse varianten en smaken, zodat afwisseling geboden kan worden. Door de inname van eiwitten wordt het proteïne dieet ook wel vergeleken met het eiwitdieet. Het grote voordeel van het volgen van een proteïne dieet, is dat je geen honger hoeft te leiden, omdat het hongergevoel ontbreekt.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (11 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid
 • ANAMIA4EVER
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  7%
 • Aart
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  35%

Artikelen

Weightwatchers ProPoints 2.0

Calorieen in fruit en vruchtenconserven

Natrium

Goede en foute vetten

Gewichtsgrafiek