Login

Caps Lock On

ProPoints van WeightWatchers

WeightWatchers is in 2009 een dieetplan begonnen met de naam ProPoints. Waar eerder de punten werden berekend uit de hoeveelheid kcal en vet wordt er nou ook gekeken naar de hoeveelheid eiwitten en koolhydraten. In het oude systeem zaten deze onderdelen verwerkt in het aantal kcal. Er wordt nu dus goed gekeken hoe een bepaald product is opgebouwd, beter dan voorheen. Deze nieuwe methode is te volgen bij Weightwatchers Online. Hier zijn wel kosten aan verbonden maar na aanmelding is er veel support voor je in de vorm van een eigen coach, honderden recepten, een pro points rekenmachine en boodschappengids en meer.

Start nu de eerste maand gratis

Start vandaag nog de eerste maand gratis met het nieuwe WW programma dat afvallen nog makkelijker maakt voor jou! Ga er helemaal voor en vindt steun en hulp van je eigen Coach, van de andere WW members en leer nieuwe strategieën en technieken om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

==>> Wordt nu voordelig lid van WW <<==

Iedereen krijgt een eigen dag- en weektotaal. Het dagtotaal is hoger dan het aantal dat we hadden met de flexipoints en is ook voor iedereen weer anders. Aangeraden wordt om dit dagtotaal elke dag op te maken. Het is dus niet de bedoeling deze ProPoints mee te nemen naar een andere dag. Naast het dagtotaal krijgt iedereen ook een eigen weektotaal. Dit totaal is minimaal 35 punten en maximaal 49, afhankelijk van je huidige gewicht. Het weektotaal mag je verspreid over de week (of allemaal op 1 dag bij een feestje bijvoorbeeld) opmaken. Anders is wel dat dit totaal niet op moet, maar het mag natuurlijk wel.

Voedingsmiddelen met veel eiwitten en vezels zullen een lage waarde hebben omdat deze stoffen moeilijker te verwerken zijn voor het lichaam. Producten met veel vetten en koolhydraten zullen weer hoger uitvallen. Voedingstoffen die lastiger te verwerken zijn voor het lichaam zijn dus beter om af te slanken.

Vers fruit en groenten tellen niet meer mee in de ProPoints. Voor het tellen van de Pro Points punten hebben wij de online boodschappengids waar per product bij staat hoeveel propoints je ervoor moet rekenen. Ook hebben we een online ProPoints rekenmachine gemaakt om het rekenwerk voor u te doen als het product niet in onze lijst staat. Deze rekenmachine is nog in de testfase. Vragen, opmerkingen of suggesties zijn dus erg welkom.

De Fit-Formules blijven trouwens wel gewoon bestaan :

  • Eet elke dag 5 porties groenten en fruit.
  • Neem elke dag calciumrijke producten op in je voeding
  • Drink veel
  • Plantaardige olien voor een gezonde voeding
  • Bewegen

Uitbreiding van het ProPoints programma

Weight Watchers heeft het ProPoints plan inmiddels verbeterd en heeft de puntjes op de i gezet. Al deze veranderingen (de basis blijft hetzelfde) zitten verpakt in ProPoints 2.0

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (3 stemmen)

 

Reacties

Anoniem - geen lid
Anoniem - geen lid

Hoe bereken ik mijn favoriete maaltijden om naar propoints ?
Ik gebruik nu de calulator van Weight Watchersen voer de eiwitten,koolydraten, vezels en vetten in, maar dan ?
Hoe weet ik wat een gerecht weegt, en hoeveel ik nodig heb voor een portie ?
En die eiwitten,koolydraten,vezels en vetten zijn vaak ook nog per persoon dus moet ik dat dan wel invoeren ?
Iemand ??