Login

Caps Lock On

Paleo dieet

Het Paleo dieet is gebaseerd op een specifiek voedingspatroon, waarbij een aantal voedingsmiddelen zijn toegestaan. Afvallen is een doel dat bereikt kan worden met het eten van meer natuurlijke voeding. Het heeft echter ook nog een ander voordeel en dat is dat je ook gezonder en fitter wordt. Ieder lichaam is in principe ingesteld op de inname van natuurlijk voedsel, maar met het aanbod dat in de supermarkten ligt, is het lastig om verschoond te blijven van minder natuurlijke voedingsmiddelen. Het gaat daarbij niet alleen om tussendoortjes als chips en koeken, maar ook om andere voedingsproducten die minder geschikt zijn voor het lichaam.Wil je graag beginnen met het Paleo dieet? De beste manier is om dan gelijk het boek De Paleo Revolutie te bestellen.

Voordelen van het Paleo dieet

Er zijn een aantal voordelen aan het volgen van het Paleo dieet verbonden. In de eerste plaats is het eenvoudig en daarnaast hoef je geen honger te lijden. Het gaat er namelijk om dat je voor de juiste voedingsmiddelen kiest, waarbij je niet steeds op de hoeveelheid hoeft te letten. Je hoeft voor het afvallen op deze manier dan ook geen calorieën te tellen, maar vooral rekening houden met datgene wat je eet. De voedingsmiddelen die zijn toegestaan bij het volgen van dit dieet zijn vooral vlees, vis, groenten, noten, zaden en fruit. Er zijn speciale voedingslijsten voor het Paleo dieet beschikbaar waar je nog meer informatie over ‘goede’ voedingsproducten kunt vinden.

Je hoeft geen dure producten aan te schaffen, want het is niet nodig om naar de biologische winkel te gaan. Het is wel belangrijk dat je vers voedsel gaat gebruiken voor het bereiden van gerechten. Er zijn producten die je niet mag eten tijdens het volgen van het dieet. Het is echter van belang dat je het positief benadert en kijkt naar wat je allemaal wel mag hebben. Zo kun je bijvoorbeeld snoep beter laten staan, maar is het wel toegestaan om donkere chocolade te eten net als bacon en avocado.

Wat mag je niet eten bij het Paleo dieet?

Er zijn voedingsmiddelen die afgeraden worden bij het volgen van het Paleo dieet. Zo wordt onder meer frisdrank afgekeurd, maar ook sapjes, groenten die zetmeel bevatten, snoep, energiedrank, peulvruchten, granen en zuivel worden afgeraden. Als je het dieet volgt, dan kun je snel en efficiënt afvallen. Het moderne dieetplan is gestoeld op de voeding die de verre voorouders tot zich namen en staat daarom ook wel bekend als het jager-verzamelaardieet.Geraffineerde suikers en verwerkte oliën maken dan ook geen deel uit van het dieetplan. Het Paleo dieet is in de jaren zeventig bekend geworden en kent tegenwoordig ook weer de nodige populariteit. Overigens zijn er ook diëtisten die de effectiviteit en gezondheid van het volgen van het voedingspatroon niet erkennen. Je kunt er zelf achterkomen of het voor jou werkt door rekening te houden met de voedselproducten en zien hoe snel je kunt afvallen. Doorgaans bestaat een maaltijd uit vlees of vis met een grote hoeveelheid verse groente. Fruit en noten kunnen deel uitmaken van de maaltijd, maar ook als tussendoortje worden gegeten tijdens het volgen van het Paleo dieet.

Paleo Receptenboeken

Er zijn online verschillende receptenboeken te koop met recepten die passen binnen het Paleo dieet. Kijk in ons overzicht van de te verkrijgen Paleo Recepten boeken

Ervaring met het Paleo dieet?

Laat hieronder je ervaring met het Paleo dieet achter. Zo kunnen anderen zicht beter voorbereiden. Jouw kennis is waardevol!

 

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (2 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid

Ik ben nu 2 maanden bezig met het veranderen van mijn voedsel inname vogens Paleo.Ik heb ook meteen recepten boeken besteld, omdat ik met deze levenswijze nog niet bekend was. Dit heeft mij wel geholpen.

Zelf had ik last van een spatische darm na een operatie en de nodige pijntjes hier en daar, ook leeftijds gebonden.

Na 3 dagen eten volgen Paleo merkte ik wel duidelijk verschil. Nu is dit nog steeds. Zelden nog diarree, mijn lichamelijke klachten zijn zo goed als verdwenen.

Wat ik wel merk, als ik wel eens iets pak wat niet Paleoproof is ( met name zoetigheid ) ik dit meteen merk.

Paleo is op zich niet moeilijk, wat wel belangrijk is dat jij je maaltijden voorbereid, zodat je alles in huis hebt wat je nodig hebt.

Waar heel veel mee gewerkt wordt ik kokosmelk. Ik vind dit heerlijk, maar mijn man niet. Dan is het wel eens moeilijk om iets te maken of kook ik apart. Voor hem maak ik nog altijd aardappelen en pasta's.

Het gewichts verlies is mooi meegenomen, maar voor mij is het belangrijkste dat ik me lekker voel bij deze leefwijze.

Lid sinds 13 aug 2016
|
Startgewicht: 98 Kg
|
Streefgewicht: 66 Kg

Ben nu 14 dagen bezig met paleo ,en ik vind het een fijne manier om op je voeding te letten.Nu reeds 2,6 kg af,ik heb wel soms hoofdpijn,maar dat schijnt in begin normaal te zijn....ik hou vol!

Anoniem - geen lid

Eten volgens Paleo zorgde voor direct minder darmklachten bij mij. Ik vind het alleen moeilijk vol te houden maar dat kan ook aan mij liggen ....

 • Maurits76
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  20%
 • jovado
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  163%
 • Rudy
  8 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  20%

Artikelen

Vitaminen

Vitaminen en mineralen

Extra's bij het Zelfslank Plan

Broodbeleg

Calorieën in Broodbeleg

Weight Watchers dieet

Gezonde voeding

Gewichtsgrafiek