Login

Caps Lock On

Oerdieet

Het Oerdieet is door Mitchel van Duuren ontwikkeld en heeft als doel om genen en hormonen te herprogrammeren om het lichaam vet te laten verbranden in plaats van te laten opslaan. Het Oerdieet staat ook wel bekend als het Paleodieet. Bij het volgen van dit dieet is er sprake van een verandering in levensstijl.

het oerdieet

Oerdieet als levensstijl

Het principe is erop gericht om het lichaam alleen te voorzien van voeding die het daadwerkelijk nodig heeft. Wie deze levensstijl aanneemt, zal vanzelf gaan merken dat het lichaam niet meer vraagt om ander ongezond voedsel. Dat het Oerdieet zo heet zoals het heet, komt doordat er bij de keuze voor voedsel gekeken wordt naar de oermens.

In het verre verleden aten mensen alleen voedsel dat voorhanden was in de natuur, zoals groenten, fruit, vlees en vis. Met het aannemen van de nieuwe levensstijl wordt dan ook aangeraden om te eten wat de oermens vroeger at. Vette vis en vlees van een goede kwaliteit wordt aanbevolen net als groenten en fruit. Daarvan mag je zoveel eten als je wilt. Verder maken onverzadigde vetten deel uit van het dieet, zoals noten, plantaardige olie en avocado´s. Overigens is het ook toegestaan om verzadigde vetten te nemen, zoals kokosolie.

Bewerkte voeding, zoals suikerhoudende drankjes, brood, pasta en rijst maken geen onderdeel uit van het Oerdieet. Wie met deze levensstijl begint en aanhoudt, wordt fitter en gezonder en verliest lichaamsgewicht. Er zijn vele recepten die gevolgd kunnen worden, waarbij er meer dan genoeg afwisseling wordt geboden.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (2 stemmen)
 • Mirria
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  290%
 • Louise1973
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  13%
 • chelleke
  11 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  66%
  Dieet:
 • Pernille Heeren
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  0%

Artikelen

Calorieen in Groenten en Rauwkost

Calorieën

Dieetproducten

Dieet producten

Calorieën in melk, zuivel en toetjes

Gewichtsgrafiek