Oerdieet

het oerdieet

Het Oerdieet is door Mitchel van Duuren ontwikkeld en heeft als doel om genen en hormonen te herprogrammeren om het lichaam vet te laten verbranden in plaats van te laten opslaan. Het Oerdieet staat ook wel bekend als het Paleodieet. Bij het volgen van dit dieet is er sprake van een verandering in levensstijl.

waardering
Nog geen stemmen

Oerdieet als levensstijl

Het principe is erop gericht om het lichaam alleen te voorzien van voeding die het daadwerkelijk nodig heeft. Wie deze levensstijl aanneemt, zal vanzelf gaan merken dat het lichaam niet meer vraagt om ander ongezond voedsel. Dat het Oerdieet zo heet zoals het heet, komt doordat er bij de keuze voor voedsel gekeken wordt naar de oermens.

In het verre verleden aten mensen alleen voedsel dat voorhanden was in de natuur, zoals groenten, fruit, vlees en vis. Met het aannemen van de nieuwe levensstijl wordt dan ook aangeraden om te eten wat de oermens vroeger at. Vette vis en vlees van een goede kwaliteit wordt aanbevolen net als groenten en fruit. Daarvan mag je zoveel eten als je wilt. Verder maken onverzadigde vetten deel uit van het dieet, zoals noten, plantaardige olie en avocado´s. Overigens is het ook toegestaan om verzadigde vetten te nemen, zoals kokosolie.

Bewerkte voeding, zoals suikerhoudende drankjes, brood, pasta en rijst maken geen onderdeel uit van het Oerdieet. Wie met deze levensstijl begint en aanhoudt, wordt fitter en gezonder en verliest lichaamsgewicht. Er zijn vele recepten die gevolgd kunnen worden, waarbij er meer dan genoeg afwisseling wordt geboden.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.