Login

Caps Lock On

Montignac dieet

Het Montignac dieet is in de vorige eeuw een bijzonder populair dieet geweest, want vele mensen hadden baat bij de succesvolle manier om gewicht te verliezen, zonder daarvoor minder te moeten eten. Tegenwoordig wordt het Montignac dieet minder gevolgd dan vroeger en zijn er inmiddels een aantal varianten ontstaan zoals het South Beach Dieet.

De basis van het Montignac dieet

De beginselen van het Montignac dieet zijn erop gebaseerd, dat mensen dik worden van de combinatie van vet en zogenaamde slechte koolhydraten. De basis van het dieet is dat je slechte koolhydraten moet laten staan en alleen goede koolhydraten moet eten. Het is nodig om de regels van het dieet op te volgen om tot resultaat te komen. De eerste fase van het dieet bestaat uit een aantal regels.
 

Slechte koolhydraten zoals deze in aardappelen, witbrood en suiker voorkomen, moeten worden uitgesloten van het voedingspatroon. Je kunt het Montignac dieet beginnen door goede koolhydraten te eten, zoals die voorkomen in volkorenproducten, peulvruchten en fruit. Voor een ontbijt kan er gekozen worden voor het eten van volkorenbrood met jam zonder suiker als beleg of je kunt yoghurt nemen. Het dieet wordt niet gezien als kortdurende afslankkuur maar meer als een levenswijze.

Fasen Montignac dieet

Gedurende de eerste fase van het Montignac dieet mag je alleen gerechten eten, waarin vetten gecombineerd worden met eiwitten of koolhydraten gecombineerd gegeten worden met eiwitten. In deze fase zullen de afvalstoffen worden afgevoerd en leidt dit tot gewichtsverlies. In de tweede fase kunnen meer voedingsmiddelen gebruikt worden, waarmee het gewicht wel op peil gehouden kan worden. Voor het volgen van een Montignac dieet en het leren onderscheiden van slechte en goede koolhydraten en de mogelijke combinaties van gerechten, wordt aangeraden om een boek aan te schaffen over het Montignac dieet.
Je kunt ook op internet talloze recepten vinden, die gebaseerd zijn op het principe van het dieet. Overigens duurt de eerste fase, die de afslankfase wordt genoemd zeker drie maanden, zodat de alvleesklier de ruimte en de tijd krijgt om zich aan te passen aan de nieuwe eetgewoonten. Het dieet is meer een voedingspatroon en levenswijze als een streng dieet, omdat alle voedingsmiddelen zijn toegestaan alleen niet altijd in combinatie met elkaar.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (1 stem)

Artikelen

Snel afvallen

Snel afvallen

Weight Watchers dieet

Gezonde voeding

Calorieen in Groenten en Rauwkost

Goede en foute vetten

Gewichtsgrafiek