Login

Caps Lock On

Low Carb dieet

Het grote schrikbeeld van veel mensen, die willen gaan diëten is het verwachte hongergevoel. Er zijn echter ook tal van diëten, waarbij het hongergevoel achterwege blijft. Een voorbeeld van een dergelijk dieet is het Low Carb dieet, dat niet alleen slank maakt, maar ook fit.

Low Carb dieet

Het boek Slank met het Low carb dieet beschrijft een dieetmethode die erop gericht is om de hoeveelheid koolhydraten te beperken en meer eiwit en vet te eten. Door dit dieet te volgen zal de insulinespiegel in het bloed minder aan schommelingen onderhevig zijn. Daardoor ontstaat er weer minder behoefte aan suikers en zal door de lage insulinespiegel de vetreserve in het lichaam worden aangesproken.

Het Low Carb dieet kan beschouwd worden als een afvalprogramma, waar een tijdsduur aan is gekoppeld van twaalf weken. In dit dieet worden aspecten overgenomen uit het bekende Atkins dieet en uit het South Beach dieet.

Low Carb, de voor- en nadelen

Een van de voordelen van het Low carb dieet is dat er minder ongezonde vetten en loze calorieën worden ingenomen doordat geraffineerde voedingsproducten vermeden worden, zoals snoep en koek. Bij het eten van een beperkte hoeveelheid koolhydraten kan ketose het gevolg zijn en dat houdt in dat het vet niet volledig verbrand wordt. Dat kan gevaarlijk zijn voor mensen die diabetes hebben of over een verminderde nierfunctie beschikken. Ook wordt het als een nadeel gezien dat fruit, melk, brood en aardappelen als gezonde producten vermeden moeten worden. Het Low carb dieet leidt niet echt tot een gezond eetpatroon.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (1 stem)

Reacties

Lid sinds 24 nov 2020
|
Startgewicht: 90 Kg
|
Streefgewicht: 76 Kg

Het idee dat koolhydraten goed zijn en dat de verzadigde vetten  ons dik maken en hartproblemen geven, blijkt op slechte wetenschap uit de jaren 60 van vorige eeuw te berusten. 

Ik ben nog maar heel kort met de materie bezig, maar de 'bewijzen' voor de onjuistheid van die oude theoriën stapelen zich op.  Heel grote onderzoeken werden destijds niet afgerond of niet gepubliceerd, of pas 15 jaar later gepubliceerd.  Nu zijn de originele data bekend geworden omdat de zoon van de hoofgd-onderzoeker ze - na overlijden van pa-  publiceerde.  

Enfin, lang verhaal.  De Tim Noakes vertelt er alles over op youtube. Zoek iop:  Tim Noakes the cholesterol hypothesis.   Drie uur fascinerende informatie èn overtuigend bewijs.

Anoniem - geen lid

Het is gevaarlijk dom hoe dit "dieet" wordt beoordeeld tov andere low-carb dieten. De nadelen die hier beschreven worden zijn niet alleen weerlegd de afgelopen 10 jaar, op basis van studies die al 50 jaar de kop ingedrukt worden door de graan industrie in Amerika, maar blijken ook nog eens voor de gemiddelde persoon JUIST gezond te zijn en het risico op hart- & vaatziektes, verscheidene soorten kanker te verminderen en diabetes type 2 te kunnen terugdraaien. Het is ALTIJD een kwestie van gezonde keuzes maken, dit dieet nodigt juist uit precies datgene goed te doen.

Artikelen

Vetreserve

Vetreserve

Weightwatchers ProPoints 2.0

Is mijn kind te dik?

Is mijn kind te dik?

Cholesterol

Gewichtsgrafiek