Low Carb dieet

Het grote schrikbeeld van veel mensen, die willen gaan diëten is het verwachte hongergevoel. Er zijn echter ook tal van diëten, waarbij het hongergevoel achterwege blijft. Een voorbeeld van een dergelijk dieet is het Low Carb dieet, dat niet alleen slank maakt, maar ook fit.

waardering
Average: 4 (1 stem)

Low Carb dieet

Het boek Slank met het Low carb dieet beschrijft een dieetmethode die erop gericht is om de hoeveelheid koolhydraten te beperken en meer eiwit en vet te eten. Door dit dieet te volgen zal de insulinespiegel in het bloed minder aan schommelingen onderhevig zijn. Daardoor ontstaat er weer minder behoefte aan suikers en zal door de lage insulinespiegel de vetreserve in het lichaam worden aangesproken.

Het Low Carb dieet kan beschouwd worden als een afvalprogramma, waar een tijdsduur aan is gekoppeld van twaalf weken. In dit dieet worden aspecten overgenomen uit het bekende Atkins dieet en uit het South Beach dieet.

Low Carb, de voor- en nadelen

Een van de voordelen van het Low carb dieet is dat er minder ongezonde vetten en loze calorieën worden ingenomen doordat geraffineerde voedingsproducten vermeden worden, zoals snoep en koek. Bij het eten van een beperkte hoeveelheid koolhydraten kan ketose het gevolg zijn en dat houdt in dat het vet niet volledig verbrand wordt. Dat kan gevaarlijk zijn voor mensen die diabetes hebben of over een verminderde nierfunctie beschikken. Ook wordt het als een nadeel gezien dat fruit, melk, brood en aardappelen als gezonde producten vermeden moeten worden. Het Low carb dieet leidt niet echt tot een gezond eetpatroon.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
JW (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Het is gevaarlijk dom hoe dit "dieet" wordt beoordeeld tov andere low-carb dieten. De nadelen die hier beschreven worden zijn niet alleen weerlegd de afgelopen 10 jaar, op basis van studies die al 50 jaar de kop ingedrukt worden door de graan industrie in Amerika, maar blijken ook nog eens voor de gemiddelde persoon JUIST gezond te zijn en het risico op hart- & vaatziektes, verscheidene soorten kanker te verminderen en diabetes type 2 te kunnen terugdraaien. Het is ALTIJD een kwestie van gezonde keuzes maken, dit dieet nodigt juist uit precies datgene goed te doen.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.