Login

Caps Lock On

Light producten, goed of slecht?

In de supermarkten worden light producten goed verkocht en vaak wordt gedacht dat deze middelen ondersteuning bieden tijdens het afvallen. Er is sprake van Europese regelgeving wanneer een product light genoemd mag worden. Er moet volgens de wet in elk geval sprake zijn van een verlaagd gehalte en daarmee minder dan dertig procent bevat aan energie, vet of suiker dan de reguliere variant van het product.

Bij vitaminen en mineralen geldt overigens een verschil van tien procent en bij natrium is dat verschil op vijfentwintig procent vastgesteld. De verlaagde energetische waarde is alleen van toepassing als deze minimaal dertig procent lager is en bovendien moet er dan een vermelding van de eigenschappen komen die daar voor zorgen.

Light producten

In een slank voedingspatroon kunnen light producten ingepast worden, maar de middelen zelf zijn niet de ideale oplossing om gewicht te verliezen. Alle producten vervangen door light producten zal dan ook niet direct zoden aan de dijk zetten. Vaak wordt er bovendien meer ingenomen van light producten, omdat er weinig tot geen calorieën inzitten.

Light producten kunnen veel minder vet bevatten, maar als er sprake is van dertig procent minder vet, zoals bij chips mogelijk is, dan wil dat nog niet zeggen dat er ook minder kcal inzitten. Het consumeren van light producten kan enkele nadelen hebben, zoals dat de producten over het algemeen over een beperkt aantal gezonde voedingsstoffen beschikken.

Gezond eten

Als je echt gezond wilt gaan eten om gewicht te verliezen, dan kun je het beste naar de voedingswaarden op de verpakking kijken. Daar kun je uit afleiden wat het aantal kcal is per portie of per honderd gram. Ook andere eigenschappen staan erop vermeld, zoals de samenstelling van het vet en andere ingrediënten. Koop dus niet zonder meer light producten omdat je denkt daarmee beter te kunnen afvallen, maar koop vooral gezonde voedingsmiddelen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (4 stemmen)
 • Mirria
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  290%
 • Louise1973
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  13%
 • chelleke
  11 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  66%
  Dieet:
 • Pernille Heeren
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  0%

Artikelen

Eiwitten

Calorieën in vlees

Dieet schema

Menu en recepten bij het Zelfslank Plan

Gewichtsgrafiek