Koolhydraten dieet

Veel mensen denken dat het afvallen vooral succes zal hebben als er minder calorieën worden ingenomen. Daarbij wordt echter over het hoofd gezien, dat niet alleen het aantal calorieën van invloed zal zijn op gewichtsverlies, maar ook andere voedingsstoffen daar effect op hebben. In dat kader zal hier het koolhydraten dieet worden toegelicht.

waardering
Average: 4 (1 stem)

Kenmerken koolhydraten dieet

Koolhydraten maken een belangrijk bestanddeel uit van de dagelijkse voeding en ongeveer de helft van de energie komt voort uit koolhydraten. Koolhydraten zijn in allerlei voedingsmiddelen opgenomen, variërend van brood tot peulvruchten en van aardappelen tot granen. Bij het koolhydraten dieet worden de verschillende soorten koolhydraten onderscheiden, waarbij er sprake is van goede en van slechte koolhydraten ten aanzien van het gewichtsverlies. Overigens zijn er op het gebied van koolhydraten diëten verschillende varianten, die de koolhydraten als uitgangspunt hebben voor het dieet, maar net even andere adviezen en richtlijnen hebben.

Koolhydraat dieet in varianten

Een bekend voorbeeld van een koolhydraat dieet is het Atkins dieet, dat zich vooral richt op het nemen van voedingsmiddelen met weinig tot geen koolhydraten. Bij dit koolhydraat dieet mogen er onbeperkt eiwitten en vetten in de voedingsmiddelen aanwezig zijn. Een ander voorbeeld van een koolhydraat dieet is het G I Dieet, waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen goede en slechte koolhydraten. Ook het South Beach dieet gaat daarvan uit. Het Montignac dieet sluit daar weer op aan met het verschil dat bij dit koolhydraten dieet geadviseerd wordt om de vetten en koolhydraten gescheiden in te nemen en dat kan natuurlijk lastig zijn.


Bovenstaande koolhydraten diëten zijn meer levensstijlen, dan een dieet dat voor een bepaalde tijd gevolgd dient te worden. Een ander specifiek koolhydraten dieet heeft betrekking op het herstellen van balans in het darmstelsel. Om een keuze te maken voor het volgen van een koolhydraten dieet wordt aangeraden om de uitgebreide informatie over de hierboven genoemde diëten door te nemen. Op die wijze wordt duidelijk wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de diverse koolhydraat diëten en kan er een weloverwogen keuze gemaakt worden voor het volgen van een dieet.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.