Login

Caps Lock On

Koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet is met betrekking tot het afvallen een eenvoudig vol te houden dieet. Wie al meerdere diëten heeft gevolgd zonder blijvend resultaat kan het afvallen als een strijd gaan zien. Het is dan lastig om weer de nodige moed te verzamelen om kilo’s kwijt te raken. Bij het volgen van dit dieetplan waarin weinig ruimte is voor koolhydraten is er geen sprake van een gevecht tegen de kilo’s, maar van het aanpassen van de eetgewoonten. Het is mogelijk om op een gemakkelijke manier zo tot twee kilo per week te verliezen.

Afvallen met koolhydraatarm dieet

Afvallen met een koolhydraatarm dieet is ook geschikt voor mensen die snel een paar kilo kwijt willen raken. Dat komt doordat de eerste week meteen goed is voor een vermindering van drie kilo aan lichaamsgewicht. Het is echter ook een prima dieet om langer vol te houden, waarbij je gemiddeld anderhalve kilo per week blijft verliezen. Dat het volhouden eenvoudig is, komt doordat je niet al te veel rekening hoeft te houden met de hoeveelheden als je maar koolhydraatarm eet.

Je hebt overigens een ruime keuze uit voedingsmiddelen. Zo kun je de ene dag ontbijten met yoghurt en de andere dag een ei nemen of voor lijnzaadcrackers kiezen. Als tussendoortje neem je bijvoorbeeld ham met kruidenkaas of een plakje leverworst. Voor de lunch neem je een salade met verschillende ingrediënten als kaas, ham, tomaat komkommer of spekjes. Je kunt ook koolhydraatarm brood nemen als je liever geen brood uit je voedingspatroon wilt schrappen. Er wordt voor het avondeten in elk geval aangeraden om drie maal in de week voor een vette vissoort te kiezen, zoals zalm, makreel of forel.

Effect en voordelen van een koolhydraatarm dieet

Door het koolhydraatarm dieet te volgen, zal de insulineproductie in je lichaam verminderen. Het is wel belangrijk dat als je streefgewicht is bereikt niet ineens weer volop koolhydraten tot je te nemen, want anders kunnen er weer kilo’s bij komen. Het dieet is zoals gezegd een aanpassing van het eetpatroon en als je dat kunt volhouden, dan zul je niet weer aankomen.Je profiteert in de eerste week al van de voordelen van het volgen van een koolhydraatarm dieet door snel de eerste kilo’s kwijt te raken. Een ander voordeel is dat je het eenvoudig kunt volhouden en dat het een gezond en verantwoord voedingspatroon is. Je schrapt namelijk niet alle koolhydraten uit je voedingspatroon, maar probeert het zoveel mogelijk te beperken.Mocht je koolhydraten nemen op een dag, beperk dat dan tot één keer per dag. Zo kun je gerust een keer een gebakje eten, maar moet je daar de rest van de dag rekening mee houden. Koolhydraten zijn namelijk wel een bron van energie voor het lichaam en er wordt dan ook niet gesproken van een dieet dat vrij van koolhydraten is, maar van een koolhydraatarm dieet. Overigens is er nog een voordeel en dat is je geen geld hoeft uit te geven aan dure afslankproducten, maar dat je gewoon je boodschappen erop aanpast.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (7 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid

Koolhydraatarm (maximun 20 gram per dag) was voor mij het ideale eetpatroon, ben op 16 maanden tijd ongeveer 50 kilo afgevallen. Ben nu overgeschakeld op koolhydraatarm (100-150 gram per dag) en blijf redelijk stabiel van gewicht (het schommelt tussen de 75 en 78 kilo). Na jarenlang van alles te hebben geprobeerd was dit ideaal. Voor de starters wel goed je macro's uitrekenen (en er zich aan houden). Nog voordelen nodig?? Bloeddruk vermindering, cholesterolverlaging, meer energie,...

Lid sinds 10 aug 2016
|
Startgewicht: 155 Kg
|
Streefgewicht: 85 Kg

Vanaf 12 juli 2016 eet ik koolhydraatarm, max 20 kha per dag en het eten is heerlijk. Ik heb geen honger, geen trek aan tussendoortjes en ben nu al 11 kilo afgevallen.

Anoniem - geen lid

ik heb een koolhydraatarm dieet zelf ook gedaan, vind het beste dieet wat er is

 • Demi Thomassen
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  6%
 • chelleke
  6 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  38%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in kaas

Calorieën in Kaas

Sporten en afvallen

Sporten en afvallen

Calorietabel, hoeveel calorieën zitten er in onze dagelijkse boodschappen?

Gezond vermageren

Videobegeleiding bij het Zelfslank Plan

Gewichtsgrafiek