Het Sonja Bakker Dieet

Het Sonja Bakker Dieet is bij de meeste mensen wel bekend en is dan ook een tijdlang tot hype verheven geweest. Iedereen, die je sprak en spreekt heeft wel eens van het Sonja Bakker Dieet gehoord. Sonja Bakker heeft meerdere boeken geschreven zoals het eerste dieetboek met de titel ‘Bereik je ideale gewicht’, waarin beschreven wordt hoe je op een verantwoorde manier kunt afvallen.

waardering
Average: 3.5 (4 stemmen)

Kenmerken van het Sonja Bakker Dieet

Een van de opvallende kenmerken van het Sonja Bakker Dieet is, dat je geen rekening hoeft te houden met het tellen van calorieën of punten. De methode van het dieet van Sonja Bakker is namelijk op gericht op de dagelijkse inname van gebalanceerde voeding. Tijdens het volgen van het dieet wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de welbekende Schijf van Vijf. Het dieet van Sonja Bakker houdt in dat er per dag drie hoofdmaaltijden worden genomen, zoals het ontbijt, lunch en het diner. Daarnaast wordt er ruimte geboden voor verantwoorde en gezonde tussendoortjes. Om je niet zelf te laten ploeteren met gerechten en het zoeken naar recepten, heeft Sonja Bakker complete weekmenu’s samengesteld, die moeten leiden tot een ander voedingspatroon.

Sonjabakkeren verandert je voedingspatroon

Door te gaan Sonjabakkeren, zoals de dieetmethode inmiddels door velen wordt genoemd, zal je voedingspatroon gaan veranderen. Het Sonja Bakker Dieet is dan ook niet te vergelijken met andere diëten, zoals bij het fruitdieet of eiwitrijk dieet, waarin je vooral veel beperkingen ondervindt. Je kunt aan het dieet beginnen door de eenvoudige weekmenu’s te gaan gebruiken. Door je aan het veranderde voedingspatroon te houden, zul je zeker gaan afvallen.

Zolang je de menuvoorschriften strikt opvolgt, waarin overigens ook de tussendoortjes staan vermeld, dan val je gegarandeerd af met dit dieet van Sonja Bakker.Bij het proces van afvallen hoort natuurlijk ook het in beweging komen. Je zult bij het dieet dus wel enige strijd moeten leveren om tot het gewenste resultaat te komen. Aangezien het dieet makkelijk vol te houden is en je bovendien voorzien wordt van allerlei weekmenu’s en verantwoorde tussendoortjes zoals een eierkoek of ontbijtkoek, is het Sonja Bakker Dieet zeker aan te bevelen.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
annelies pool on
afbeelding van annelies pool
annelies pool is lid sinds 12 feb 2017
|
Startgewicht: 107Kg
|
Streefgewicht: 75Kg

Ik hen het met de vorige spreker eens. Het is goed vol te houden. Ik ben nu 18 weken bezig en ben 10 kg afgevallen zonder te sporten dat kan ik nl niet. Wel probeer ik wat vaker te gaan wandelen ipv de fiets of auto te pakken. Ik heb nog zeker 25 kg te gaan dus gaan we met volle moed er verder tegen aan.

No Avatar
Annet (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Helemaal mee eens! Goed vol te houden en ben er 30kilo mee kwijt....wel bij bewegen, dan gaat het extra snel. Pond tot kilo p/w afvallen, zonder strijd!


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.