Het Mediterrane dieet

Het mediterrane dieet is een dieetmethode die beschreven wordt in het gelijknamige boek en komt van de hand van Fedon Alexander Lindberg. Deze man is internist en beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van stofwisselingstoornissen en hormonale problemen. De dieetmethode in het boek richt zich op de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel, waarbij de Glycemisch index (GI)en de Glycemische lading (GL) van belang zijn.

waardering
Average: 3 (2 stemmen)

Afvallen door langzame koolhydraten

Lindberg is van mening dat de GI en GL behulpzaam zijn bij het maken van een keuze voor de goede koolhydraten. Snel verteerbare koolhydraten beschikken voer een hoge GI, waardoor de bloedsuikerspiegel snel omhoog gaat. De voorkeur gaat dan ook uit naar koolhydraten met een lage GI, die bekend staan als de langzame koolhydraten. Het mediterrane dieet is geen dieetmethode om snel af te vallen, maar een manier van leven dat dus altijd volgehouden moet worden. Het dieet is perfect om per week een halve kilo tot een kilo gewicht te verliezen.

 

Voordelen en nadelen

Een van de voordelen van boek Het mediterrane dieet is dat Lindberg uitgebreide informatie verstrekt over voeding en de invloed op het lichaam. Ook worden er uitstekende voedingsadviezen gegeven en wordt aangeraden om meer te bewegen. Een van de nadelen van deze dieetmethode is dat de nadruk wordt gelegd op de hormoonbalans ten opzichte van de bloedsuikerspiegel. Het kan verder als een nadeel worden ervaren dat de recepten erg bewerkelijk zijn. De dieetmethode is gebaseerd op de GI en GL theorie, maar de Gezondheidsraad is van mening dat GI niet gebruikt kan worden voor het verstrekken van voedingsadviezen.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
laantje (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

hoi

werkt dit echt ?? Iemand ervaring met dit dieet?

Groetjes Paul


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.