Login

Caps Lock On

Het Mediterrane dieet

Het mediterrane dieet is een dieetmethode die beschreven wordt in het gelijknamige boek en komt van de hand van Fedon Alexander Lindberg. Deze man is internist en beschikt over een jarenlange ervaring op het gebied van stofwisselingstoornissen en hormonale problemen. De dieetmethode in het boek richt zich op de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel, waarbij de Glycemisch index (GI)en de Glycemische lading (GL) van belang zijn.

Afvallen door langzame koolhydraten

Lindberg is van mening dat de GI en GL behulpzaam zijn bij het maken van een keuze voor de goede koolhydraten. Snel verteerbare koolhydraten beschikken voer een hoge GI, waardoor de bloedsuikerspiegel snel omhoog gaat. De voorkeur gaat dan ook uit naar koolhydraten met een lage GI, die bekend staan als de langzame koolhydraten. Het mediterrane dieet is geen dieetmethode om snel af te vallen, maar een manier van leven dat dus altijd volgehouden moet worden. Het dieet is perfect om per week een halve kilo tot een kilo gewicht te verliezen.

Voordelen en nadelen

Een van de voordelen van boek Het mediterrane dieet is dat Lindberg uitgebreide informatie verstrekt over voeding en de invloed op het lichaam. Ook worden er uitstekende voedingsadviezen gegeven en wordt aangeraden om meer te bewegen. Een van de nadelen van deze dieetmethode is dat de nadruk wordt gelegd op de hormoonbalans ten opzichte van de bloedsuikerspiegel. Het kan verder als een nadeel worden ervaren dat de recepten erg bewerkelijk zijn. De dieetmethode is gebaseerd op de GI en GL theorie, maar de Gezondheidsraad is van mening dat GI niet gebruikt kan worden voor het verstrekken van voedingsadviezen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (10 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid
 • Louise1973
  12 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  30%
 • Irene707
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  19%
 • Dalivio
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  10%
 • Dirk hoorelbeke
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  82%
 • Maurits76
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  6%

Artikelen

Calorieen in maaltijden

Calorieen in vis

Goede en foute vetten

Calorieën in kaas

Calorieën in Kaas

Gewichtsgrafiek