Het Libelle fit & gezond plan

Het Libelle fit & gezond plan is een dieetmethode met drie verschillende lijndagen, namelijk strenge lijndagen, standaard lijndagen en verwendagen. Elk week kan iedereen voor zichzelf een doel voor de betreffende week vaststellen en variëren met de verschillende lijndagen.

waardering
Average: 3.5 (2 stemmen)

Afvallen met het Libelle fit & gezond plan

Snel afvallen kan met deze dieetmethode door bijvoorbeeld voor vier strenge lijndagen te kiezen en daarnaast drie standaard lijndagen toe te passen. Wie in een week minder snel wil afvallen, kan de keuze laten vallen op een strenge dag in combinatie met zes standaard dagen. Overigens wordt in het boek wel aanbevolen om niet meer dan vier strenge lijndagen achter elkaar te houden, waarbij het mogelijk is om twee kilo aan gewicht te verliezen.

Verschillende dagmenu’s

In het boek met de dieetmethode Libelle fit & gezond plan zijn bijna zestig dagmenu’s beschikbaar die weinig calorieën bevatten en vetarm zijn. Voor strenge dagen zijn er veertien dagmenu’s beschikbaar en voor standaard dagen 36 dagmenu’s. Voor de verwendagen zijn er twaalf dagmenu’s in het boek opgenomen. De menu’s voor de strenge dagen bevatten erg weinig calorieën per dag, want 950 kcal is in verhouding tot er dagelijks benodigd is te weinig. Dat maakt het lastig om het dieet lange tijd vol te houden. De energiehoeveelheid die voor de standaard dagen en verwendagen wordt geboden is overigens wel voldoende. Het boek geeft verder tips om te ontspannen door bijvoorbeeld een sauna te bezoeken of door aan yoga te gaan doen.

Voordelen en nadelen

Een van de voordelen van het Libelle fit & gezond plan is dat de menu’s veel variatie bevatten met onder meer groenten en fruit. Een ander voordeel is dat iedereen zelf het tempo van afvallen kan bepalen en verder is het positief dat er aandacht wordt besteed aan ontspanning en beweging. Een van de nadelen is dat het veel tijd kost om de recepten te bereiden en voor de lunch en het ontbijt kan dat nadelig zijn. Een ander nadeel is al genoemd en dat is dat de strenge lijndagen te weinig calorieën biedt, zodat het volhouden van het dieet lastig wordt.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.