Login

Caps Lock On

Het Libelle fit & gezond plan

Het Libelle fit & gezond plan is een dieetmethode met drie verschillende lijndagen, namelijk strenge lijndagen, standaard lijndagen en verwendagen. Elk week kan iedereen voor zichzelf een doel voor de betreffende week vaststellen en variëren met de verschillende lijndagen.

Afvallen met het Libelle fit & gezond plan

Snel afvallen kan met deze dieetmethode door bijvoorbeeld voor vier strenge lijndagen te kiezen en daarnaast drie standaard lijndagen toe te passen. Wie in een week minder snel wil afvallen, kan de keuze laten vallen op een strenge dag in combinatie met zes standaard dagen. Overigens wordt in het boek wel aanbevolen om niet meer dan vier strenge lijndagen achter elkaar te houden, waarbij het mogelijk is om twee kilo aan gewicht te verliezen.

[[nid:12763]]

Verschillende dagmenu’s

In het boek met de dieetmethode Libelle fit & gezond plan zijn bijna zestig dagmenu’s beschikbaar die weinig calorieën bevatten en vetarm zijn. Voor strenge dagen zijn er veertien dagmenu’s beschikbaar en voor standaard dagen 36 dagmenu’s. Voor de verwendagen zijn er twaalf dagmenu’s in het boek opgenomen. De menu’s voor de strenge dagen bevatten erg weinig calorieën per dag, want 950 kcal is in verhouding tot er dagelijks benodigd is te weinig. Dat maakt het lastig om het dieet lange tijd vol te houden. De energiehoeveelheid die voor de standaard dagen en verwendagen wordt geboden is overigens wel voldoende. Het boek geeft verder tips om te ontspannen door bijvoorbeeld een sauna te bezoeken of door aan yoga te gaan doen.

Voordelen en nadelen

Een van de voordelen van het Libelle fit & gezond plan is dat de menu’s veel variatie bevatten met onder meer groenten en fruit. Een ander voordeel is dat iedereen zelf het tempo van afvallen kan bepalen en verder is het positief dat er aandacht wordt besteed aan ontspanning en beweging. Een van de nadelen is dat het veel tijd kost om de recepten te bereiden en voor de lunch en het ontbijt kan dat nadelig zijn. Een ander nadeel is al genoemd en dat is dat de strenge lijndagen te weinig calorieën biedt, zodat het volhouden van het dieet lastig wordt.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (6 stemmen)

Artikelen

Natrium

Calorieën in vlees

Cholesterol

Contact

Gewichtsgrafiek