Login

Caps Lock On

Het Diva Dieet

Het boek Het Diva Dieet van de auteurs Melanie Wisse en Dorien Goertzen richt zich niet op het eten, maar op het tafelen. Alles is toegestaan tijdens het volgen van het stijlvolle Diva Dieet als er maar rekening wordt gehouden met de hoeveelheid. Het gaat dan ook om het nemen van kleine porties, die vooral lekker moeten zijn. In het boek gaan de auteurs het geheim van de slanke diva’s ontrafelen, waarbij de conclusie werd getrokken dat het er niet alleen om gaat wat er gegeten wordt, maar ook op welke manier.

Diva Dieet van vier weken

Afvallen kan met het Diva Dieet in een periode van vier weken, waarin er elke dag een recept voor het diner wordt gepresenteerd. Ook worden er ideeën aangedragen voor het ontbijt en de lunch en kan de sterrentabel geraadpleegd worden voor tussendoortjes. Elke dag mogen aan tussendoortjes tien sterren worden besteed. Gedurende de eerste twee weken moet het eten bijgehouden worden, zodat inzicht wordt verkregen in het eetpatroon. Het echte dieet gaat van start met het drinken van sap en soep gedurende twee dagen, waarmee de vochtafdrijving gestimuleerd wordt. Na deze dagen kan met de gepresenteerde menu’s gestart worden. Het boek Het Diva Dieet is vooral geschikt voor mensen die een paar kilo willen afvallen en niet voor mensen die bijvoorbeeld aan obesitas lijden.

Voordelen en nadelen Diva Dieet

De recepten in het boek kennen een korte bereidingstijd van twintig minuten en dat kan als een voordeel worden beschouwd. Aangeraden wordt om de maaltijden te bereiden met verse producten en er wordt aandacht geschonken aan beweging. Een ander voordeel zijn de praktische tips die geboden worden om bewust om te gaan met het eten, zoals aan tafel eten en langzaam het voedsel te kauwen. Een nadeel is dat in het boek Het Diva Dieet niet de richtlijnen voor gezonde voeding worden gevolgd. Daardoor ontstaat de kans op onvolwaardig eten. Zo zijn onder meer de hoeveelheden brood die worden aangeraden te weinig in vergelijking met de aanbevolen hoeveelheid.

Zuivel en fruit worden als extraatje aangemerkt en niet als standaard onderdeel van een gezond eetpatroon. Duidelijk is dat het met een knipoog een dieet voor diva’s is, gelet op de cocktails, kaviaar en champagne die worden aanbevolen. Het dieet is leuk om te volgen voor mensen die willen afvallen en dat op een luchtige manier in stijl willen doen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (3 stemmen)
 • Mirria
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  290%
 • Louise1973
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  13%
 • chelleke
  11 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  66%
  Dieet:
 • Pernille Heeren
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  0%

Artikelen

Calorieen in Groenten en Rauwkost

Calorieën

Dieetproducten

Dieet producten

Calorieën in melk, zuivel en toetjes

Gewichtsgrafiek