Login

Caps Lock On

Het CarbLovers dieet

Het boek CarbLovers dieet is geschreven door Ellen Kunes en Frances Largeman-Roth en beschrijft een dieetmethode, die indruist tegen de gedachte dat koolhydraten dikmakend zouden zijn. Bij het volgen van dit dieet is het dan ook toegestaan om alle voedingsstoffen in te nemen. Het is zelfs een regel dat niemand zich wat mag ontzeggen. Er wordt wel benadrukt dat er een soort koolhydraten is die juist gegeten moet worden, zoals de inname van resistent zetmeel tijdens de maaltijden.

5 regels voor het afvallen met het CarbLovers dieet

Alle voedselproducten zijn toegestaan tijdens het volgen van het CarbLovers dieet, maar voor het afvallen worden er wel vijf regels voorgeschreven. • Bij elke maaltijd moet een product met resistent zetmeel gegeten worden • Zorg ervoor dat een kwart van de maaltijd uit deze carbstars bestaat • Houd rekening met de hoeveelheid • Laat je niets ontzeggen • Sla voorraad in voor de voorraadkast

Resistent zetmeel / carbstars

Als er in het dieet over resistent zetmeel of carbstars wordt gesproken dan wordt daarmee een soort vezel bedoeld, dat niet in de darmen wordt verteerd. Het gaat daarbij om producten als granen, aardappelen, brood, chips en bananen. Het resistent zetmeel kent diverse eigenschappen die een positieve invloed hebben. De inname ervan leidt namelijk tot het verbranden van meer calorieën, meer energie en minder eten. Ook wordt het peil van de bloedsuikerspiegel ermee in balans gehouden.

Fases van het dieet

De eerste fase beslaat een periode van een week, waarin men tot 2,7 kilo kan afvallen. Er kan een schema gevolgd worden, maar het is ook mogelijk om zelf een combinatie te maken als er maar rekening wordt gehouden met onderstaande regels. • Neem ook koolhydraten • Houd bij wat er gegeten wordt • Maak geen gebruik van kunstmatige zoetstoffen • Eet vaak hetzelfde gerecht • Sla geen maaltijd van de dag over • Drink geen caloriehoudende drankjes • Koop geen verleidingen De tweede fase duurt 21 dagen en zorgt voor een gewichtsverlies van drie kilo. In fase twee zijn de hoeveelheden groter en mogen er ook tussendoortjes worden genomen. na fase twee kan het afvallen verder gaan, maar het is ook mogelijk om de keuze te maken op het gewicht te blijven. Het CarbLovers dieet is gericht op vrouwen die bij het volgen van andere diëten de inname van koolhydraten sterk hebben beperkt, maar uiteraard kan iedereen het dieet volgen om een aantal kilo af te vallen.

Voordelen CarbLovers dieet

De kans op afvallen is groot omdat er 1200 kcal per dag worden ingenomen, waarbij het schema gevolgd kan worden of zelf een schema gemaakt kan worden. Wie na de tweede fase nog niet het streefgewicht heeft bereikt, wordt aangeraden om meer te gaan bewegen. In het boek zijn voorbeelden te vinden van schema’s en oefeningen. Een ander voordeel is dat het boek veel gevarieerde recepten bevat en dat er tips worden gegeven om na het afvallen niet weer aan te komen. Ook worden er persoonlijke ervaringen beschreven in het boek.

Nadelen Carblovers dieet

Het boek bevat veel informatie over koolhydraten en dat kan soms verwarring scheppen, want koolhydraten is een breed begrip. De aanbeveling van het eten van 25-35 gram vezels per dag komt niet overeen met de Nederlandse aanbeveling van 30 tot 40 gram vezels per dag. In de eerste fase worden er voorbeelden van dagmenu’s gegeven, die weliswaar een grote kans op gewichtsverlies bieden, maar de voeding bevat weinig mineralen en vitaminen. In dat opzicht is het niet aan te raden om het CarbLovers dieet van de eerste fase langer dan een week te volgen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (2 stemmen)

Reacties

Lid sinds 25 aug 2021
Lid sinds 05 aug 2021
 • Mirria
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  360%
 • Tobbertje7-15
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  22%
 • Esther_1981
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • chelleke
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  89%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Gezond vermageren

Vermageren op een gezonde manier

Goede en foute vetten

Calorieën in vlees

Gewichtsgrafiek