Login

Caps Lock On

Het 17 dagen dieet

De Amerikaanse arts Mike Moreno heeft het 17-dagendieet ontwikkeld en deze dieetmethode in een boek beschreven. Het is met dit dieet mogelijk om vijf tot 7,5 kilo af te vallen.

Vijf kilo afvallen

Het 17-dagendieet is erop gericht om mensen in een periode van zeventien dagen minimaal vijf kilo te laten afvallen. In deze periode is alles erop gericht om zo snel mogelijk af te vallen, maar wie daarna meer wil afvallen, kan het dieet nog een keer zeventien dagen worden voortgezet. Als het juiste gewicht is bereikt, dan zorgt deze methode er ook voor dat de voedingsgewoonten behouden blijven om op gewicht te blijven. Dit dieet is er vooral op gericht dat er meer eiwitten worden gegeten in verhouding tot vetten en koolhydraten, maar er worden geen voedingsstoffen uitgesloten. Bij het volgen van het 17-dagendieet worden er geen calorieën geteld.

Het 17-dagendieet

Tot 17-dagendieet bestaat uit vier delen en is bedoeld om in 17 dagen snel gewicht kwijt te raken, waarbij de eerste drie delen elk een periode van 17 dagen in beslag nemen. Het is dus geen plan van uitsluitend zeventien dagen, want de volgende delen zijn erop gericht om het streefgewicht te behalen en daarop te blijven. Hoewel er geen voedingsstoffen worden uitgesloten zal het dieet bij de start geen koolhydraten kennen. In een later stadium worden de koolhydraten weer langzaam opgebouwd. Als het dieet gevolgd wordt, dan kan er van de geschikte producten net zoveel gegeten worden als men wil.

Vier perioden

In de eerste cyclus wordt er veel vlees, vis en eieren gegeten net als groenten, waarbij de nadruk op de inname van eiwitten ligt. Koolhydraatrijke producten, zoals rijst, pasta en brood worden in deze cyclus van zeventien dagen vermeden. In cyclus twee worden de dagen uit de eerste cyclus afgewisseld. Er wordt een dag volgens de regels van de eerste cyclus gegeten en de volgende dag mogen er in beperkte mate andere voedselproducten worden gegeten, zoals aardappelen, peulvruchten en granen. Cyclus drie is op verandering gericht, waarbij eiwitten en groenten belangrijk blijven, maar er ook weer pasta mag worden gegeten. Ook een glas alcohol is in deze periode met mate toegestaan. Het verliezen van gewicht zal minder snel gaan, maar de inzet van de verandering van voedingsgewoonten is hiermee ingezet. Cyclus vier dient in principe de rest van het leven te worden volgehouden als men op het streefgewicht wil blijven. In het weekend mag alles worden gegeten en op de dagen door de week kan er een keuze worden gemaakt uit de mogelijkheden van de eerste drie perioden.

Mike Moreno

De Amerikaan Mike Moreno is als huisarts werkzaam in San Francisco en is onder meer bekend van optredens bij het programma Dr. Phil. Het snel gewicht verliezen is met dit dieet zeker mogelijk en dat komt mede doordat er in het begin bijvoorbeeld een dagmenu wordt voorgeschreven dat minder dan duizend kcal bevat. Indien het streefgewicht al na de eerste cyclus is bereikt, dan kunnen de tweede en de derde periode van het 17-dagendieet worden overgeslagen om direct door te gaan naar deel vier van deze dieetmethode. De voeding van dit dieet kent overigens wel weinig vezels, vitaminen en mineralen en bevat veel cholesterol. Het dieet biedt onvoldoende vitamine A, vitamine B1, zink en ijzer en dat zet vraagtekens bij het lang volgen van cyclus vier.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (4 stemmen)
 • Mirria
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  360%
 • Tobbertje7-15
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  22%
 • Esther_1981
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • chelleke
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  89%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Gezond vermageren

Vermageren op een gezonde manier

Goede en foute vetten

Calorieën in vlees

Gewichtsgrafiek