Login

Caps Lock On

Grip op koolhydraten

Yvonne Lemmers heeft het boek met de titel Grip op Koolhydraten geschreven en het dieet zelf heeft de naam OPGEWICHT gekregen. De beperking van het aantal koolhydraten staat centraal in deze dieetmethode, waarbij de gedachtegang van Dr. Drank en Dr. Atkins gevolgd wordt dat koolhydraten gelijk staat aan dikmakers. Aardappelen, pasta en brood dienen dus zoveel mogelijk vermeden te worden als het dieet OPGWICHT wordt gevolgd.

Fase gewichtsverlies en fase op gewicht blijven

De eerste fase van het dieet is gericht op gewichtsverlies en de tweede fase richt zich erop om het gewichtsverlies in stand te houden. Lemmers is diëtiste en werkt in het boek met lijsten in een bepaalde kleur. De voeding op de groene lijst is altijd toegestaan en de producten op de oranje lijst mogen af en toe genomen worden. De producten op de rode lijst moeten vermeden worden.

Tijdens de eerste fase mogen koolhydraten op een dag gedurende een uur worden gegeten en worden er veel eiwitten, groenten en vetten gegeten. Er wordt beloofd dat met het volgen van het dieet er gewichtsverlies zal komen en dat er op een andere manier tegen eten wordt aangekeken.

 

Voordelen en nadelen van Grip op koolhydraten

Een van de voordelen van de dieetmethode is dat er persoonlijke verhalen gelezen kunnen worden en dat er tips worden gegeven, zoals twee liter drinken per dag en meer gaan bewegen. De dieetmethode voorziet in een proces van langzaam afvallen met gemiddeld een halve kilo tot een kilo per week. Verder wordt er aandacht geschonken aan het op gewicht blijven. Een nadeel van het boek is dat de achtergrondinformatie niet altijd volledig of correct is, zoals de stelling dat koolhydraten altijd in vet worden omgezet. Een ander nadeel is dat de psychologische aspecten van overgewicht niet aan de orde komen en dat mensen te weinig koolhydraten en fruit binnen krijgen bij het volgen van deze dieetmethode. Het dieet kan zeker werken doordat er sprake is van een beperking van de energie en de grote inname van eiwitten, waardoor er langer sprake zal zijn van een verzadigd gevoel.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (1 stem)
 • ANAMIA4EVER
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  7%
 • Aart
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  35%

Artikelen

Weightwatchers ProPoints 2.0

Calorieen in fruit en vruchtenconserven

Natrium

Goede en foute vetten

Gewichtsgrafiek