Grip op koolhydraten

Yvonne Lemmers heeft het boek met de titel Grip op Koolhydraten geschreven en het dieet zelf heeft de naam OPGEWICHT gekregen. De beperking van het aantal koolhydraten staat centraal in deze dieetmethode, waarbij de gedachtegang van Dr. Drank en Dr. Atkins gevolgd wordt dat koolhydraten gelijk staat aan dikmakers. Aardappelen, pasta en brood dienen dus zoveel mogelijk vermeden te worden als het dieet OPGWICHT wordt gevolgd.

waardering
Nog geen stemmen

Fase gewichtsverlies en fase op gewicht blijven

De eerste fase van het dieet is gericht op gewichtsverlies en de tweede fase richt zich erop om het gewichtsverlies in stand te houden. Lemmers is diëtiste en werkt in het boek met lijsten in een bepaalde kleur. De voeding op de groene lijst is altijd toegestaan en de producten op de oranje lijst mogen af en toe genomen worden. De producten op de rode lijst moeten vermeden worden.

Tijdens de eerste fase mogen koolhydraten op een dag gedurende een uur worden gegeten en worden er veel eiwitten, groenten en vetten gegeten. Er wordt beloofd dat met het volgen van het dieet er gewichtsverlies zal komen en dat er op een andere manier tegen eten wordt aangekeken.

 

Voordelen en nadelen van Grip op koolhydraten

Een van de voordelen van de dieetmethode is dat er persoonlijke verhalen gelezen kunnen worden en dat er tips worden gegeven, zoals twee liter drinken per dag en meer gaan bewegen. De dieetmethode voorziet in een proces van langzaam afvallen met gemiddeld een halve kilo tot een kilo per week. Verder wordt er aandacht geschonken aan het op gewicht blijven. Een nadeel van het boek is dat de achtergrondinformatie niet altijd volledig of correct is, zoals de stelling dat koolhydraten altijd in vet worden omgezet. Een ander nadeel is dat de psychologische aspecten van overgewicht niet aan de orde komen en dat mensen te weinig koolhydraten en fruit binnen krijgen bij het volgen van deze dieetmethode. Het dieet kan zeker werken doordat er sprake is van een beperking van de energie en de grote inname van eiwitten, waardoor er langer sprake zal zijn van een verzadigd gevoel.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.