Login

Caps Lock On

Genesis dieet

Er zijn zoveel verschillende diëten beschikbaar, dat het haast een sport wordt om een geschikt dieet te kiezen dat bij je past. Misschien is het Genesis dieet wel iets voor jou. Het Genesis dieet vindt de grondslag terug in de Bijbel, maar je hoeft niet gelovig te zijn om het dieet ook te kunnen volgen.

Inhoud Genesis dieet

Het Genesis dieet voorspelt in elk geval veel goeds, want je zou er enorm veel energie van moeten krijgen en je leven zal er als het ware door veranderen. De inhoud van het Genesis dieet is gestoeld op het Oude Testament, waarin richtlijnen zijn gegeven ten aanzien van gezonde voeding. Belangrijke bestanddelen van het dieet zijn voedselproducten en bestanddelen zoals granen, waaronder tarwe, rogge, zilvervliesrijst en maïs. Ook bonen, peulvruchten, groenten, vruchten en kruiden en specerijen mogen deel uitmaken van het voedingspatroon.

Het is verboden om tijdens het Genesis dieet producten te nemen met wit zout, zoals tafelzout, witte suiker, wit meel en wit vet. Ook wordt ontraden om varkensvlees te eten en wordt het niet gewaardeerd om vis of vlees te eten, want het is niet meer nodig om deze producten te eten. Alle aanbevolen producten bevatten namelijk alle benodigde voedingsstoffen.

 

Terug naar de basis met het Genesis dieet

Door het Genesis dieet te volgen ga je als het ware terug naar de basis. Naar een voedingspatroon zoals het in het Oude Testament al werd aanbevolen. Gelovige mensen kunnen extra steun vinden in het proces van afvallen door speciaal het Genesis dieet te volgen. In elk geval mag duidelijk zijn dat het een gezond dieet betreft, gelet op alle voedingsmiddelen, die wel zijn toegestaan.

In de tijd dat het Oude Testament werd opgemaakt bestonden er natuurlijk nog niet zoveel voedingsmiddelen als er nu worden aangeboden in de winkel. Het Genesis dieet is dan ook gebaseerd op de kennis en wetenschap van toen in combinatie met het aanbod van voedingsmiddelen in de vroegere tijden. Wie het dieet wil gaan volgen, wordt aangeraden om biologische groenten en fruit te eten, want daar zijn geen bestrijdingsmiddelen voor gebruikt, die in de tijd van het Oude Testament ook niet aanwezig waren.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (2 stemmen)
 • Greet Van den bergh
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  41%
 • chelleke
  23 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  143%
  Dieet:
 • Eric36
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • cee1981
  9 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  40%
 • dientje
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  5%

Artikelen

Dieet schema

Een gezond dieet

Koolhydraten, wat zijn dat eigenlijk en waar zitten ze in?

Calorieen in maaltijden

Gewichtsgrafiek