Genesis dieet

Er zijn zoveel verschillende diëten beschikbaar, dat het haast een sport wordt om een geschikt dieet te kiezen dat bij je past. Misschien is het Genesis dieet wel iets voor jou. Het Genesis dieet vindt de grondslag terug in de Bijbel, maar je hoeft niet gelovig te zijn om het dieet ook te kunnen volgen.

waardering
Average: 4 (1 stem)

Inhoud Genesis dieet

Het Genesis dieet voorspelt in elk geval veel goeds, want je zou er enorm veel energie van moeten krijgen en je leven zal er als het ware door veranderen. De inhoud van het Genesis dieet is gestoeld op het Oude Testament, waarin richtlijnen zijn gegeven ten aanzien van gezonde voeding. Belangrijke bestanddelen van het dieet zijn voedselproducten en bestanddelen zoals granen, waaronder tarwe, rogge, zilvervliesrijst en maïs. Ook bonen, peulvruchten, groenten, vruchten en kruiden en specerijen mogen deel uitmaken van het voedingspatroon.

Het is verboden om tijdens het Genesis dieet producten te nemen met wit zout, zoals tafelzout, witte suiker, wit meel en wit vet. Ook wordt ontraden om varkensvlees te eten en wordt het niet gewaardeerd om vis of vlees te eten, want het is niet meer nodig om deze producten te eten. Alle aanbevolen producten bevatten namelijk alle benodigde voedingsstoffen.

 

Terug naar de basis met het Genesis dieet

Door het Genesis dieet te volgen ga je als het ware terug naar de basis. Naar een voedingspatroon zoals het in het Oude Testament al werd aanbevolen. Gelovige mensen kunnen extra steun vinden in het proces van afvallen door speciaal het Genesis dieet te volgen. In elk geval mag duidelijk zijn dat het een gezond dieet betreft, gelet op alle voedingsmiddelen, die wel zijn toegestaan.

In de tijd dat het Oude Testament werd opgemaakt bestonden er natuurlijk nog niet zoveel voedingsmiddelen als er nu worden aangeboden in de winkel. Het Genesis dieet is dan ook gebaseerd op de kennis en wetenschap van toen in combinatie met het aanbod van voedingsmiddelen in de vroegere tijden. Wie het dieet wil gaan volgen, wordt aangeraden om biologische groenten en fruit te eten, want daar zijn geen bestrijdingsmiddelen voor gebruikt, die in de tijd van het Oude Testament ook niet aanwezig waren.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.