Login

Caps Lock On

G I Dieet

Een deel van de diëten is gericht op het tellen van calorieën of op producten zoals maaltijdvervangers, die voor een gezond eetpatroon moeten zorgen en waarbij gewichtsverlies voorop staat. Het G I Dieet is een andere vorm van dieet, waarbij de koolhydraten en kleuren van het voedsel centraal staan.

Wat is het G I Dieet?

Het G I Dieet is ontwikkeld door Rick Gallop, die bij de ontwikkeling een drietal categorieën voor voedsel heeft vastgesteld. Elk van de drie categorieën voedingsmiddelen beschikt over een eigen kleur. Het doel van het dieet is om een onderscheid te maken tussen slechte en goede koolhydraten, zoals bij veel andere diëten ook het geval is. Voedingsmiddelen met een langzame vertering van koolhydraten worden beschouwd als producten met een lage G I waarde, dat staat voor de glycemische index waarde.

 

Wie de wens heeft om af te vallen, wordt aangeraden om de koolhydraten, die tot deze categorie behoren in te nemen. Het hongergevoel blijft dan namelijk langer uit. Een voorbeeld van voedingsmiddelen met een hoge G I waarde zijn chocoladerepen. De bloedsuikerspiegel zal bij producten met een hoge G I waarde sneller stijgen, maar ook weer snel dalen.

Drie categorieën voedingsmiddelen

Zoals gezegd kent het G I Dieet drie verschillende categorieën voedingsmiddelen. De categorie met de kleur groen heeft betrekking op voedingsmiddelen, die een G I waarde hebben van onder de vijftig. De categorie met de kleur geel van het G I Dieet heeft betrekking op voedingsmiddelen met een G I waarde tussen de vijftig en de zeventig. De categorie rood bestaat uit voedingsmiddelen met een G I waarde van zeventig of hoger. De laatste categorie bestaat uit voedingsmiddelen, die worden afgeraden als je gewichtsverlies wilt bereiken. Uit de categorie groen zijn alle voedingsmiddelen toegestaan zoals sla, fruit, volkoren pasta, tomaten en pinda’s.

 

Het volgen van een G I Dieet kan lastig zijn. De waarde van de G I kan namelijk verander als het voedselproduct gebakken of gekookt wordt. Het is dus een ingewikkelde manier om af te vallen, maar heeft wel als voordeel dat je heel bewust met het voedsel bezig bent.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (3 stemmen)
 • Mirria
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  360%
 • Tobbertje7-15
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  22%
 • Esther_1981
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • chelleke
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  89%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Gezond vermageren

Vermageren op een gezonde manier

Goede en foute vetten

Calorieën in vlees

Gewichtsgrafiek