G I Dieet

Een deel van de diëten is gericht op het tellen van calorieën of op producten zoals maaltijdvervangers, die voor een gezond eetpatroon moeten zorgen en waarbij gewichtsverlies voorop staat. Het G I Dieet is een andere vorm van dieet, waarbij de koolhydraten en kleuren van het voedsel centraal staan.

waardering
Nog geen stemmen

Wat is het G I Dieet?

Het G I Dieet is ontwikkeld door Rick Gallop, die bij de ontwikkeling een drietal categorieën voor voedsel heeft vastgesteld. Elk van de drie categorieën voedingsmiddelen beschikt over een eigen kleur. Het doel van het dieet is om een onderscheid te maken tussen slechte en goede koolhydraten, zoals bij veel andere diëten ook het geval is. Voedingsmiddelen met een langzame vertering van koolhydraten worden beschouwd als producten met een lage G I waarde, dat staat voor de glycemische index waarde.
 

Wie de wens heeft om af te vallen, wordt aangeraden om de koolhydraten, die tot deze categorie behoren in te nemen. Het hongergevoel blijft dan namelijk langer uit. Een voorbeeld van voedingsmiddelen met een hoge G I waarde zijn chocoladerepen. De bloedsuikerspiegel zal bij producten met een hoge G I waarde sneller stijgen, maar ook weer snel dalen.

Drie categorieën voedingsmiddelen

Zoals gezegd kent het G I Dieet drie verschillende categorieën voedingsmiddelen. De categorie met de kleur groen heeft betrekking op voedingsmiddelen, die een G I waarde hebben van onder de vijftig. De categorie met de kleur geel van het G I Dieet heeft betrekking op voedingsmiddelen met een G I waarde tussen de vijftig en de zeventig. De categorie rood bestaat uit voedingsmiddelen met een G I waarde van zeventig of hoger. De laatste categorie bestaat uit voedingsmiddelen, die worden afgeraden als je gewichtsverlies wilt bereiken. Uit de categorie groen zijn alle voedingsmiddelen toegestaan zoals sla, fruit, volkoren pasta, tomaten en pinda’s.
 

Het volgen van een G I Dieet kan lastig zijn. De waarde van de G I kan namelijk verander als het voedselproduct gebakken of gekookt wordt. Het is dus een ingewikkelde manier om af te vallen, maar heeft wel als voordeel dat je heel bewust met het voedsel bezig bent.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.