Login

Caps Lock On

Fruitdieet

Het fruitdieet is een prima dieet om de zomer slank te beginnen en op een gezonde manier gewicht te verliezen. Uiteraard is het fruitdieet ook prima geschikt om in andere jaargetijden toe te passen en het voordeel is, dat het fruitdieet niet alleen lekker is, maar ook supergoed vol te houden is.

Dagindeling fruitdieet

Tijdens het fruitdieet is er net als bij het brooddieet sprake van wisseldagen, maar dan wel net even anders. Bij het dieet met fruit is er namelijk sprake van twee dagen fruit eten en één dag normaal eten. Je kunt allerlei soorten fruit eten op de fruitdagen, maar je kunt daarbij natuurlijk wel op de calorieën van bepaalde fruitsoorten letten. Een banaan bevat bijvoorbeeld meer calorieën als een sinaasappel en honderd gram aan aardbeien bevat meer calorieën als honderd gram kruisbessen.

Het is wel belangrijk dat je tijdens het fruit dieet fruitsoorten eet, die je lekker vindt. Dat maakt het natuurlijk nog makkelijker om vol te houden. Als je rekening wilt houden met de calorieën van fruitsoorten, dan kun je het beste een lijstje met de waarden per fruitsoort uitprinten en deze op een goed zichtbare plek neerleggen. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden om bananen, druiven en avocado’s te laten staan. Je kunt tijdens het fruitdieet zoveel water, koffie en thee drinken als je wilt, zolang je maar geen toevoegingen als melk en suiker gebruikt.

Aandachtspunten fruitdieet

Het fruitdieet is een simpel te volgen dieet, maar toch zijn er nog een aantal aandachtspunten, waarmee je rekening kunt houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om tijdens het dieet ook voldoende beweging te krijgen. Naast de fruitdagen wordt op de normale eetdagen aangeraden om één of twee lepels olie te nemen. Er zit veel vitaminen in fruit, maar je kunt eventueel om alle vitaminen binnen te krijgen tijdens het fruitdieet ook besluiten om multi vitamine tabletten te nemen. Een ander aandachtspunt van het dieet is het verdelen van het fruit over de dag. Het is beter om zoveel mogelijk kleine hoeveelheden verspreid over de dag te eten in plaats van twee keer een grote hoeveelheid fruit in te nemen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (13 stemmen)

Reacties

Lid sinds 04 jan 2017
|
Startgewicht: 48 Kg
|
Streefgewicht: 45 Kg
 • Ellemie
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  34%
 • dikke erik
  19 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  79%
 • Mirria
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  235%
 • Maria Gorter
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  2%
 • Dirk hoorelbeke
  9 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  109%

Artikelen

3 fasen ZSP Afslankprogramma

Afvallen met garantie, waar wordt dat gegeven?

Vier sleutels tot succes, ZelfSlank Plan

Menu en recepten bij het Zelfslank Plan

Gewichtsgrafiek