Fruitdieet

Het fruitdieet is een prima dieet om de zomer slank te beginnen en op een gezonde manier gewicht te verliezen. Uiteraard is het fruitdieet ook prima geschikt om in andere jaargetijden toe te passen en het voordeel is, dat het fruitdieet niet alleen lekker is, maar ook supergoed vol te houden is.

waardering
Average: 4.3 (3 stemmen)

Dagindeling fruitdieet

Tijdens het fruitdieet is er net als bij het brooddieet sprake van wisseldagen, maar dan wel net even anders. Bij het dieet met fruit is er namelijk sprake van twee dagen fruit eten en één dag normaal eten. Je kunt allerlei soorten fruit eten op de fruitdagen, maar je kunt daarbij natuurlijk wel op de calorieën van bepaalde fruitsoorten letten. Een banaan bevat bijvoorbeeld meer calorieën als een sinaasappel en honderd gram aan aardbeien bevat meer calorieën als honderd gram kruisbessen.

Het is wel belangrijk dat je tijdens het fruit dieet fruitsoorten eet, die je lekker vindt. Dat maakt het natuurlijk nog makkelijker om vol te houden. Als je rekening wilt houden met de calorieën van fruitsoorten, dan kun je het beste een lijstje met de waarden per fruitsoort uitprinten en deze op een goed zichtbare plek neerleggen. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden om bananen, druiven en avocado’s te laten staan. Je kunt tijdens het fruitdieet zoveel water, koffie en thee drinken als je wilt, zolang je maar geen toevoegingen als melk en suiker gebruikt.

Aandachtspunten fruitdieet

Het fruitdieet is een simpel te volgen dieet, maar toch zijn er nog een aantal aandachtspunten, waarmee je rekening kunt houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om tijdens het dieet ook voldoende beweging te krijgen. Naast de fruitdagen wordt op de normale eetdagen aangeraden om één of twee lepels olie te nemen. Er zit veel vitaminen in fruit, maar je kunt eventueel om alle vitaminen binnen te krijgen tijdens het fruitdieet ook besluiten om multi vitamine tabletten te nemen. Een ander aandachtspunt van het dieet is het verdelen van het fruit over de dag. Het is beter om zoveel mogelijk kleine hoeveelheden verspreid over de dag te eten in plaats van twee keer een grote hoeveelheid fruit in te nemen.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
Mislukkeling on
afbeelding van Mislukkeling
Mislukkeling is lid sinds 04 jan 2017
|
Startgewicht: 48Kg
|
Streefgewicht: 45Kg

Correctie: Een banaan bevat bijvoorbeeld meer calorieën DAN een sinaasappel en honderd gram aan aardbeien bevat meer calorieën DAN honderd gram kruisbessen.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.