Login

Caps Lock On

witlof salade

F
Lid sinds 13 apr 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

2 personen
Bij dit recept gaat het er vooral om dat je witlof kunt gebruiken voor een salade ipv die eeuwige sla.
Het combineert goed met noten en vruchten maar je kunt ook een hartige versie maken met artisjok, gebakken champignons en mais.

4 stronkjes lof
1 flinke appel
1 stuk fruit naar keuze bijv papaya, mandarijn, sinaasappel
1 halve winterpeen
evt handje rozijnen/ noten
peterselie of tuinkers
slasaus of beetje olie en azijn

Haal de buitenste bladeren eraf of snijd de lelijke plekjes eruit. Snijd het bittere hart uit de witlof en snij vervolgens de blaadjes dwars in kleine reepjes. Was ze in een vergiet met koud water.

Een makkelijke manier om winterpeen te verwerken: met een kaasschaaf. haal hem eerst in de lengte, rondom langs de schaaf om het buitenste eraf te halen (ipv schrappen) en gebruik de kaasschaaf daarna om kleine ronde plakjes eraf te halen zoals je bij een komkommer zou doen. pas op voor je vingers.

Doe alles in een flinke kom en meng met de ingredienten naar keuze.
Eet smakelijk!