Login

Caps Lock On

Winkelen

Lid sinds 07 sep 2021

Tips voor het kiezen van het perfecte dekbedovertrek

Voordat u de beste kleuren voor uw beddengoed kunt kiezen, moet u beslissen welke stijl van beddengoed uw voorkeur heeft. Als je beddengoed op kleur gaat shoppen, kun je beddengoed krijgen dat helemaal niet bij jouw stijl past. De meeste beddengoedstijlen hebben unieke kleurenschema's, dus als u besluit dat u antracietgrijs beddengoed wilt, maar u houdt van een Engelse tuininrichting, kunt u in plaats daarvan een dekbed set in eigentijdse stijl kiezen. De staat van onze slaapkamers en de meeste en belangrijker nog, onze bedden en beddengoed leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de slaap die we elke nacht krijgen. Studies tonen aan dat bedmakers gelukkiger en productiever zijn, zich aan hun budget houden en rustiger slapen dan niet-beddenmakers (je weet wie je bent). Er zijn zelfs slaapdoktoren wiens enige doel het is om ons dit basisprincipe te leren. Praat met een interieurontwerper en zij zullen je hetzelfde vertellen

 

1. Kies het juiste dekbed en kussen voor je beddengoed

Laat uw hoofd 's nachts rusten op een bedkussen dat is afgestemd op uw slaapgewoonten, of dat nu uw zij, rug of buik is. Kussens spelen een cruciale rol in hoe goed u 's nachts slaapt, en het wordt aanbevolen om ze elke 12-18 maanden te vervangen, aangezien de vulling van het kussen verslechtert en minder comfortabel wordt. Sierkussens zijn een snelle maar krachtige finishing touch - ze voegen een vleugje stijl en comfort toe dat op elk moment gemakkelijk te veranderen is. Beddengoedsets van vijf of zeven stuks bevatten vaak deze evenals kussenhoezen.

 

2. Kies het juiste materiaal voor je beddengoed

Het meeste beddengoed valt meestal in de categorieën katoen, zijde of linnen en gelukkig vertelt Sue ons dat "allemaal natuurlijke vezels zijn die ademend zijn en zo de lichaamstemperatuur helpen reguleren." Maar ze hebben wel specifieke functies die kunnen worden bepaald door uw persoonlijke voorkeur.

Het klassieke, pas opgemaakte bed is er ongetwijfeld een gekleed in een wolk van puur katoenen lakens. En natuurlijk niet zomaar katoen - "Egyptisch flanel dekbedovertrek is een van de beste", onthult Sue - een eenmalige koper van Harrods voor meer dan 30 jaar -: "Het is gemaakt van een lange stapelvezel en geeft een gladde, frisse afwerking .” 

 

3. Matchy-Matchy of Breed-Based?

Het kiezen van een complete beddengoedset met alle elementen perfect op elkaar afgestemd is een mooie en gemakkelijke manier om je bed uit te rusten. Beddengoedsets zijn ontworpen om ze een perfect op elkaar afgestemd uiterlijk te geven, met wat vermenging van patronen en texturen voor interesse. Hoewel de sets opzettelijk op elkaar zijn afgestemd, zijn de beddengoedcomponenten gevarieerd om die gevreesde "matchy-matchy" look te vermijden.