Login

Caps Lock On

veel honger!

G
Lid sinds 21 jul 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hoi, Ik ben nieuw hier. Ik ben sinds mijn 2 zwangerschappen 10 kilo bijgekomen. Ze hoeven er niet allemaal af, want ik was voorheen vrij mager maar ik wil er toch 7 zien kwijt te spelen. Ik ben nu sinds zaterdag bezig met het propoints systeem. Ik mag 29 punten eten en heb 35 vrije punten. Maar ik vind dat zo weinig. Ik heb erg vaak honger! Zijn er nog mensen die moeilijk toekomen met hun punten? Neem nu de lunch: 2 sneden brood is al 6 punten! Wat beleg ertussen en je zit aan 10. Maar met 2 sneetjes ben ik niet verzadigd. Ik durf er dan al geen derde bijnemen, dus neem ik nog een half. Maar tegen 14u heb ik alweer razende honger. Had een tussendoortje vandaag dan nog uitgesteld tot 16u en dan een yoghurt met appel, kaneel en een sneetje peperkoek in blokjes erin gegeten. Maar nadien had ik nóg honger. Nog 4 kleine worteltjes erbij ... Tegen dat we om 18u gingen eten, was ik alweer misselijk van de honger. Het ontbijt vind ik ook zo moeilijk. Ik ben jaloers op de mensen die toekomen met 30 gr corn flakes met 200 ml melk. Ik neem die corn flakes én een bord brinta pap en soms een banaan erbij (al zo'n 10 van de 29 points opgesoupeerd!) en ben dan maar net verzadigd ... voor een uurtje of 2! Doordat ik al mijn punten + de extra punten al opgebruik aan gewoon gezonde maaltijden, blijft er dus niks over voor eens een kleine zonde. En ik merk dus dat ik stilaan toch echt begin te snakken naar een klein blokje chocolade of zo. Ik hoop maar dat ik een dezer dagen niet ineens de hele snoepkast ga plunderen Sad Nog mensen in mijn geval? En iemand tips voor écht verzadigende voedingsstoffen? Want die dingen die in de lijst staan als zogezegd 'verzadigend' vind ik helemaal niet zo verzadigend. Van een stuk fruit bijvoorbeeld geraak ik écht niet verzadigd hoor! Dan heb ik een kwartier erna weer honger. Tips voor het ontbijt zijn ook welkom! Wat vult er goed en heeft weinig propoints? Groetjes, Galadriel

Lid sinds 22 feb 2012
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hey,

Ik moet zeggen dat ik momenteel toch ook vrij vaak honger heb.
Ik was voor het dieet eigenlijk constant aan het eten Smile ik eet dan ook vaak uit "verveling" en heb dit probleem nog steeds.

Gisterenavond lag ik alleen voor tv (vriend gaan werken) en heb 4 wortels, een kiwi en een halve meloen naar binnen gespeeld...
En eerlijk gezegd was ik dan nog niet voldaan.
Heb me dan nog maar een koekje genomen, was gelukking in de namiddag gaan eten dus had wat actieve puntjes verdiend die ik hiervoor kon gebruiken.

Weet echt niet wat ik hieraan kan doen.

En vind inderdaad ook dat het brood en beleg dat ik 's morgens en 's middags mag/kan eten niet voldoet om toe te komen tot 's avonds...

Iemand nog tips om die dode momenten te vullen met iets gezonds ? Smile

Grtjs,

Cath

Lid sinds 21 jul 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties allemaal!
Het bleek vooral mijn maag die nog wat moest wennen. Na een paar dagen ging het al beter met het hongergevoel. Hoewel ik toch nog vaak honger heb. Zondag heb ik me volledig laten gaan. Ik was het even helemaal zat. De rauwe worteltjes en tomaatjes kwamen me de oren uit. De volgende dag ben ik gewoon weer met een schone lei begonnen. Inmiddels wel al bijna 4 kg vermagerd al gaat het nu wel opmerkelijk trager.

Ik vind het op sommige dagen nog steeds vrij moeilijk om rond te komen met mijn punten. Soms heb ik gewoon veel meer honger dan anders.
Vooral met het ontbijt en de lunch verbruik ik soms veel punten.
Iemand zei iets over de suikers in corn flakes, maar ik koop wel corn flakes zonder toegevoegde suikers (moeilijk te vinden, maar bij de Bioplanet hebben ze dat). Havermout heb ik geprobeerd, en ik weet dat het erg goed vult, maar echt, ik krijg het niet binnen. Moet er gewoon van walgen. jammer!
's middags eet ik zelfgebakken meergranenbrood. Dat is per snee 50 gram. Met 2 sneetjes met beleg ben ik soms nog niet verzadigd. Soms eet ik er 2,5. In het begin at ik vooral magere philadelphia of kippenwit als beleg, maar na een paar weken kon ik dat ook niet meer zien.

Het avondeten gaat dan weer wel prima. Ik eet zeer weinig vlees (50 à 70 gram) en niet teveel pasta of aardappelen maar veel groenten.

'k Zal toch blij zijn als ik op gewicht ben, dat ik van dit dieet vanaf ben. Nog een 3-tal kilo's te gaan ... Hebben jullie dat ook dat je een beetje geobsedeerd word door eten? Ik moet alsmaar aan lekkere dingen denken ...

groetjes,
Galadriel

Lid sinds 25 aug 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hallo allemaal!
Ik ben Linda en woon in Australie. (6 jaar geleden geemigreerd) en volg sinds juni 2010 het WW plan. Het is exact hetzelfde als in NL, tis natuurlijk een wereldwijd systeem. Ik heb het via de meetings gedaan en doe het nu online. Ik ben sinds ik ben begonnen bijna 18 kilo afgevallen. Ik woog 104.5 kg en vanmorgen stond de schaal op 87 kilo. Het gaat langzaam maar wel heel goed! September vorig jaar had ik er genoeg van en was gestopt met tracken. En eerlijk is eerlijk: ik kwam geen gram aan! Ik bleef op het gewicht! Nu was ik in juni gestopt met roken en ja hoor, 3 kilo erbij!! Dus weer begonnen met tracken en nu zit ik weer netjes op 87 kilo! Mijn streefgewicht is 75 kilo. Heb nog even te gaan dus!

Ik heb weinig honger gedurende de dag.
Ik eet 's ochtends 40 gram Ozzie cornflakes met halve cup magere melk.
(Ik begrijp dat onze maten wat anders lopen dan in Europa)

's middags maak ik een tosti van 2 sneden meergranenbrood met 30 gram kaas, tomaat en een stukje ui.
Daarbij neem ik een beker bouillon (0 punten)

Ik laat 's avonds veel de aardappelen staan, eet me suf aan groenten, heerlijk! Met een een stuk vlees van zo'n 200 gram.

Veel tussendoortejs eet ik niet, speculaasjes bij de koffie (1 punt) en eet veel fruit. Mijn extra punten (49) bewaar ik altijd voor het weekend. Hoop dat jullie hier wat aan hebben Smile

Lid sinds 07 aug 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

hallo,

Ik ben gestart op dinsdag 26/7, voor de eerste keer met WW. Door de jaren heen al verschillende diëten geprobeerd, soms met goed resultaat, soms niks. Maar laatste jaren lukte het me echt niet meer met als gevolg toch wel 10kg erbij op een jaar. Tot nu toe gaat het heel goed, 1ste weging was -1,3 kg. Heb nu dit weekend wel van mijn vrije weekpunten moeten nemen en zal dat volgend weekend terug moeten doen (naar huwelijksfeest) Ben dan eens benieuwd naar de volgende weging :?:

Lid sinds 06 aug 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hoi

Ik ben pas gestart op 1 augustus. Ik ben 27 en op 1 jaar tijd 10kg bijgekomen (gaan samenwonen) en die moeten er toch écht af nu...
De eerste paar dagen had ik ook echt honger, dat is nu al iets verminderd. Als ik goed let op de keuzes die ik maak, heb ik met mijn 29 punten ruim voldoende. Als ontbijt neem ik 2 sneetjes brood en light kaas of confituur. Eventueel nog yoghurt. Dan kom ik aan 7 punten.
Tussendoor eet ik enkel een stuk fruit.
Middag, idem als ontbijt, maar dan zonder de yoghurt, eventueel drie sneetjes. Ik neem dan nog wat tomaat, sla wortel tussen mn boterham. Opnieuw 7-tal punten.
Tussenin weer een stuk fruit of één of andere granenreep of koekje dat niet meer is dan 3 punten.
Op die manier kan ik 's avonds best nog wat besteden aan het avondmaal.
Vandaag heb ik volgens mijn telling nog 9 punten over om aan 'lekkers' te besteden. Ik heb echt het gevoel dat ik verkeerd tel... :-S.
Ik moet wel toegeven, ik ben momenteel in vakantie en slaap ik lekker lang uit, daardoor liggen ontbijt en middagmaal dicht bijeen. Ik vermoed dat ik als ik terug aan het werk ga 's ochtends en 's middags telkens 3 sneetjes zou nemen. Ik leg mijn boterham dan dubbel met 1 sneetje light smeltkaas om op beleg punten uit te sparen.
Eerste weging is voor maandag, ik ben benieuwd...

Groetjes

Lid sinds 06 aug 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Even melden dat 2 sneden brood ondertussen al maar 3 punten meer zijn (tenminste als ze 50g) wegen! Dat scheelt toch al in aantal punten!

Lid sinds 14 jul 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hey,

Hongergevoel, das het ergste van al hé. Sad
En dat betekend toch dat je ergens fout bezig bent hé.

Hoe kom je bijv aan 6 punten voor 2 sneden brood? Hier tel ik altijd 4 punten voor 2 sneden brood. Maar mijn sneden wegen ook nooit meer dan zo'n 25gram. Misschien de jouwe wel?
Eet je volkoren (rogge) brood?
Want met het nieuwe systeem 'comfort plus' mag je 4 punten tellen voor volkoren rogge brood en dan mag je daar zoveel van eten tot je verzadigd bent. Misschien dat eens proberen?

Qua beleg let ik wel op dat ik niet steeds zaken neem zoals tonijnsla ofzo. Ik probeer ook vaak mager vlees te nemen zoals kipfilet of kalkoenfilet of magere ham. En light kaas.
Ik pak ook vaak light salami of kalkoenfilet zoals het merk van WW (maar wij nemen ze van de aldi Biggrin ).

Ook voor het ontbijt geld dit voor de volkoren cornflakes. 4 punten tellen voor een verzadigd gevoel blijkbaar.

Ik vind zelf ook dat havermout lang een verzadigd gevoel geeft.

Van fruit blijf ik ook niet lang verzadigd (tenzij een banaan, dat nog wel).

Heb helaas niet zoveel tips meer.

Kan je anders eens een dagmenutje plaatsen zodat we mee kunnen denken voor hoe we het kunnen verbeteren?

Ik moet zeggen dat ik de eerste 2 weken ook veel honger had. Je maag moet het natuurlijk ook gewoon worden.

Lid sinds 27 jul 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

ik bedoel koolhydraat[u]arm[/u]brood!!

Lid sinds 27 jul 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hallo,

Ook ik ben pas 2 weken bezig! Had de eerste twee dagen ook honger.
Nu lees ik dat je Cornflakes en Brinta als ontbijt eet.
Ik weet van brinta dat er erg veel suiker in zit! En dan ook nog eens cornflakes, ook heel veel suiker, wat de pro point ook zeggen! Dat geeft je dan idd geen verzadigd gevoel. Zelf heb ik ook jarenlang Brinta als ontbijt gegeten, met als gevolg problemen waarvan ik de oorzaak niet wist! Nu eet ik al een tijd havermout, gewoon het goedkoopste pak bij de Jumbo, met 250 gr. magere yoghurt, 1 schep (10 gr) gebr. lijnzaad en dit geeft een beter resultaat.
Maar het is ook wennen, dat merk ik ook!
Ben al 9 ons afgevallen, we gaan stug door!
Succes Smile
o ja, je kunt ook koolhydraatbrood nemen, is misschien moeilijk verkrijgbaar, maar bij Jumbo kunnen ze het bestellen en afbakken voor je. Kun je er meer eten voor hetzelfde aantal punten. Kreeg ook een tip van een diettist: goed kauwen en rustig eten, probeer het eens!