Login

Caps Lock On

Taarten - Cakes

FP
Lid sinds 08 jun 2009
|
Streefgewicht: 0 Kg

Appeltaart met kaneel voor 8 personen (2 punten pp)

1 ei
100 gram kwark, 0% v.g, uitgelekt in een dubbele koffiefilter
2 eetlepels arachideolie
35 gram melange van suiker en zoetstof, type Culinaire van Candarel
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
6 appels, type Jonagold
1 theelepel kaneelpoeder
200 ml water
10 gram aardappelzetmeel
1 eetlepel citroensap

Verwarm de oven voor op 175 graden
Klop het ei los in een kom. Voeg de kwark, de olie en 20 gram Culinaire toe en meng goed. Zeef het bakmeel en het bakpoeder en voeg toe aan het mengsel. Kneed met de vingers tot een glad deeg. Laat ongeveer 20 minuten rusten en kneed opnieuw.
Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg met een deegrollen uit. Vet de taartvorm in met een bakspray en leg de lap deeg in de taartvorm. Snijd nu de deegresten die over de taartvorm hangen met een mes weg. Prik met een vork in het deeg. Schil de appels en snijd in dunne plakjes. Meng de kaneel met de plakjes appel. Leg ze vervolgens op het deeg. Plaats de taart gedurende 20 minuten in de oven.
Bereid vervolgens de taartgelei. Breng 150 ml water in een kommetje aan de kook. Meng de rest van het water met het aardappelzetmeel en 1 eetlepel Culinaire. Voeg toe aan het kokende water. Doe er tot slot het citroensap bij. Verdeel de taartgelei gelijkmatig over de appeltaart.

Lid sinds 10 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hallo ,

weet er soms iemand hoeveel punten een stuk worteltaart bevatten ?
Kzou heeel graag eens een worteltaart maken vandaar dus mijn vraag Biggrin
bedankt alvast voor de reactie ! greetz X

Reactie toevoegen