Login

Caps Lock On

Soepen

S
Lid sinds 24 jun 2008
|
Streefgewicht: 0 Kg

Heeft u zelf een soeprecept wat u graag wilt delen met anderen plaats ze in deze topic .

Lid sinds 24 jun 2008
|
Streefgewicht: 0 Kg

[b]Bleekselderij soep[/b]

[img]½ kg bleekselderij
8 dl bouillon of water met 1-2 bouillontabletten
35 gr.boter
35 gr.bloem
selderiezout
peper
2-3 el slankroom
1-2 el gehakte bladselderij
Laat de bleekselderij op een zeef uitlekken en bewaar het vocht.
Vul dit vocht met de bouillon aan tot 1 liter.
Snijd de bleekselderij in stukjes.
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
Voeg de bleekselderij toe en laat de soep onder af en toe roeren 3 minuten doorkoken.
Breng de bleekselderijsoep op smaak met selderiezout,peper en room.
Strooi vlak voor het serveren de bladselderij over de soep.[/img]

Lid sinds 24 jun 2008
|
Streefgewicht: 0 Kg

[b]Paprikasoep[/b]

[img]
Ingrediënten: 2 personen

1 sjalot
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
1 eetlepel olie
1 theelepel Provençaalse kruiden
4 dl groentebouillon
peper, zout
tabasco
worcestershiresauce
6 zwarte olijven zonder pit
8 blaadjes basilicum
stukje Parmezaanse kaas

Bereiding

Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken. Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht. Voeg de bouillon toe en kook de paprika’s in 15 minuten gaar.
Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout, een drup tabasco en worcestershiresauce.
Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum. Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven, de basilicum en schaaf er wat Parmezaanse kaas in grove krullen over.
[/img]