2 stengels bleekselderie 0p
50 gram ham, bv achterham, schouderham (afhankelijk van de soort ham ongeveer 2p)
50 gram kaas, bv jong/jong belegen/oud (afhankelijk van de soort kaas ongeveer 3p)
1 eetlepel friteslijn mayonaise 0,5p
Paprikapoeder naar smaak
Snij de stengels bleekselderie in kleine stukjes en was deze goed schoon.
Laat de bleekselderie goed droog worden. Snij ondertussen de ham en kaas in kleine blokjes/plakjes. En meng de eetlepel fritelijn mayonaise met paprikapoeder naar smaak. De een wil iets meer paprikapoeder dan de ander
Doe alles in 1 bak en goed husselen. Het is heeeeeel veel voor 1 persoon, maar te weinig voor 2 personen. Als je deze salade eet, hoef je daarnaast niks meer erbij
Misschien niet de beste in punten qua kaas, ham en spek, maar wel errug lekker!!
Als je gesneden andijvie hebt gekocht, was deze schoon. Heb je een stronk andijvie; snij deze klein en was deze. Bak de spekjes in het eigen vet helemaal uit. Nadat de spekjes zijn uitgebakken laten uitlekken op een stuk keukenpapier en koud laten worden. Snij de paprika, de kaas en de ham in blokjes. Grote mag je zelf bepalen
1 teentje knoflook
1 dl Griekse yoghurt
2 theelepels citroensap
½ eetlepel olijfolie
peper, zout
½ komkommer
dille
stokbrood
Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, de olie, peper en zout toe. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
Maak het mengsel op smaak met dille en eventueel wat peper en zout en geef het met sneetjes stokbrood.
Bevat per persoon:
Energie 190 kcal
Eiwit 7 gram
Vet 7 gram
Verzadigd vet 3 gram
Koolhydr. 26 gram
Vezels 2 gram
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht keftedes, bloemkool met tomaat en aardappelpuree.
[/img]
[img]Ingrediënten (voor 2 personen):
- 300g tomaten
- 100g tomaten
- 100g ontvette ham
- 1ui
- enkele blaadjes sla
Bereiding:
- Ontpit de tomaten en de komkommer en snijd ze in blokjes.
- Snijd de ham in vierkantjes van 1cm.
- Snipper de ui zeer fijn.
- Meng alles en schik op de sla.[/img]
Geitenkaassalde zonde
mager sausje, past bij alles
Zakje ijsbersla
Re: Salades en Sausen
Bleekselderie salade voor 1 persoon
2 stengels bleekselderie 0p
50 gram ham, bv achterham, schouderham (afhankelijk van de soort ham ongeveer 2p)
50 gram kaas, bv jong/jong belegen/oud (afhankelijk van de soort kaas ongeveer 3p)
1 eetlepel friteslijn mayonaise 0,5p
Paprikapoeder naar smaak
Snij de stengels bleekselderie in kleine stukjes en was deze goed schoon.
Laat de bleekselderie goed droog worden. Snij ondertussen de ham en kaas in kleine blokjes/plakjes. En meng de eetlepel fritelijn mayonaise met paprikapoeder naar smaak. De een wil iets meer paprikapoeder dan de ander
Doe alles in 1 bak en goed husselen. Het is heeeeeel veel voor 1 persoon, maar te weinig voor 2 personen. Als je deze salade eet, hoef je daarnaast niks meer erbij
Re: Salades en Sausen
Andijvie salade
500 gram andijvie
100 gram kaar
100 gram ham
100 gram spek
paprika
Misschien niet de beste in punten qua kaas, ham en spek, maar wel errug lekker!!
Als je gesneden andijvie hebt gekocht, was deze schoon. Heb je een stronk andijvie; snij deze klein en was deze. Bak de spekjes in het eigen vet helemaal uit. Nadat de spekjes zijn uitgebakken laten uitlekken op een stuk keukenpapier en koud laten worden. Snij de paprika, de kaas en de ham in blokjes. Grote mag je zelf bepalen
Doe alles in 1 bak en eet smakelijk!!
Re: Salades en Sausen
Knoflooksaus light
knoflook
light fritessaus
yoghurt
zoetstof
roeren en sssmullennn!!
Re: Salades en Sausen
[b]Tzatziki[/b]
[img] 2 personen
1 teentje knoflook
1 dl Griekse yoghurt
2 theelepels citroensap
½ eetlepel olijfolie
peper, zout
½ komkommer
dille
stokbrood
Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, de olie, peper en zout toe. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
Maak het mengsel op smaak met dille en eventueel wat peper en zout en geef het met sneetjes stokbrood.
Bevat per persoon:
Energie 190 kcal
Eiwit 7 gram
Vet 7 gram
Verzadigd vet 3 gram
Koolhydr. 26 gram
Vezels 2 gram
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht keftedes, bloemkool met tomaat en aardappelpuree.
[/img]
Re: Salades en Sausen
[b]Tomatensalade .[/b]
[img]Ingrediënten (voor 2 personen):
- 300g tomaten
- 100g tomaten
- 100g ontvette ham
- 1ui
- enkele blaadjes sla
Bereiding:
- Ontpit de tomaten en de komkommer en snijd ze in blokjes.
- Snijd de ham in vierkantjes van 1cm.
- Snipper de ui zeer fijn.
- Meng alles en schik op de sla.[/img]