Login

Caps Lock On

runderwok met gember en worteltjes

H
Lid sinds 21 mrt 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Het is een receptje dat ik in een kookboekje van de colruyt gevonden heb, maar wel zelf aangepast. Alhoewel we maar met 2 zijn, maak ik een grotere portie, omdat manlief een zware job heeft en daarom ook meer mag eten dan ik. (en nee, hij is niet dik, geen grammetje vet aan hem). De punten zijn dus ook uitgerekend voor de dieet portie. Punten zijn flexipoints.

Voor 2 personen.

400 gr biefstuk (voor dieters, 150 gram, de rest eet manlief) 3P
2 eetlepels olie (hier weet ik niet hoe ik moet tellen, 1 EL gaat in de marinade, de andere gaat bij de sjalot, ik tel meestal 1P)
1 sjalot 0P
2 lookteentjes 0P
Verse gember, een ruim stuk 0P
1 eetlepel korianderbolletjes, of gemalen poeder. 0P
citroensap 0P
2 wortelen 0P
1 kleine courgette 0P
1/2 aubergine 0P
5 middelgrote champignons 0P

peper, zout, naar smaak.

Schil en rasp de gember. Doe gember met 1L olie, wat peper, zout en 1 lookteentje in een kom. Doe wat citroensap en water erbij, om een beetje marinade te maken, je hebt niet veel nodig, gebruik indien nodig meer gember, maar overdrijf niet in olie (PUNTEN!!!). Snij de biefsteek in reepjes en roer die door de marinade. Laat even rusten.

Snij de sjalot en look fijn. Plet de koriander bolletjes. Doe de andere lepel olie in de wok en fruit de sjalot, look en de koriander. Snij de worteltjes in fijne reepjes en bak ze ongeveer 5 minuutjes mee. Snij de courgette en aubergine in reepjes, de champignons in stukjes en stoof ze mee voor een minuutje of 2. Doe 100 ml water erbij en laat wat sudderen. Roer af en toe om. Kruid af met peper en zout.

Serveer met rijst of pasta. Smakelijk.Hoebeltje

Berichten: 35
Geregistreerd: 21 Mrt 2010, 23:05
Privébericht