[b]Paella[/b]
[img Paella
Voor 4 pers.
* 2 rode paprika's
* 1 g saffraan
* 2 el olijfolie
* 2 tenen knoflook, gesnipperd
* 1 sjalot, gesnipperd
* 350 g rondkorrelrijst
* 1 liter kippenbouillon
* 400 g zeevruchten (supermarkt of visboer)
* 150 g doperwten, diepvries
Prik de paprika's aan een spies en leg ze in de gasvlam. Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn. Doe ze 10 min. in een afgesloten plastic zak. Verwijder met de punt van een scherp mes de geblakerde delen en de zaden. Snijd de paprika in brede lange repen. Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water. Verhit de olie in een paellapan of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot even aan. Schep om met de rijst en het saffraanmengsel. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet de vlam laag en laat de rijst ca. 10 min. zachtjes koken. Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles in nog eens 10 min. gaar worden. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. Garneer met de repen paprika en serveer meteen. ][/img]
Kruid het gehakt en draai er kleine balletjes ter grootte van een knikker van.
Bak de balletjes zonder boter in de antikleefpan bruin.
Zet tegelijkertijd de rijst op en kook deze op de normale manier.
Fruit in een andere pan de uien in 1 theelepel margarine.
Voeg, als de uien glazig zijn, de soepgroente toe en laat even mee bakken.
Kruid dit naar smaak met kerrie.
Haal de gehaktballetjes uit het vet (gooi het vet weg!) en voeg bij de ui + groente.
Voeg een 1/2 dl water toe en laat ± 20 minuten sudderen.
Meng rijst en groente/vlees mengsel door elkaar.][/img]
Re: Rijst en Mie
[b]Paella[/b]
[img Paella
Voor 4 pers.
* 2 rode paprika's
* 1 g saffraan
* 2 el olijfolie
* 2 tenen knoflook, gesnipperd
* 1 sjalot, gesnipperd
* 350 g rondkorrelrijst
* 1 liter kippenbouillon
* 400 g zeevruchten (supermarkt of visboer)
* 150 g doperwten, diepvries
Prik de paprika's aan een spies en leg ze in de gasvlam. Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn. Doe ze 10 min. in een afgesloten plastic zak. Verwijder met de punt van een scherp mes de geblakerde delen en de zaden. Snijd de paprika in brede lange repen. Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water. Verhit de olie in een paellapan of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot even aan. Schep om met de rijst en het saffraanmengsel. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet de vlam laag en laat de rijst ca. 10 min. zachtjes koken. Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles in nog eens 10 min. gaar worden. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. Garneer met de repen paprika en serveer meteen. ][/img]
Re: Rijst en Mie
[b]Kerrie schotel .[/b]
[imgVoor 2 personen.
200 gram runder of kalfsgehakt
1 theelepel gehaktkruiden
200 gram uien
200 gram fijne soepgroente
1 theelepel margarine
1/2 dl water
80 gram rijst
kerrie
Kruid het gehakt en draai er kleine balletjes ter grootte van een knikker van.
Bak de balletjes zonder boter in de antikleefpan bruin.
Zet tegelijkertijd de rijst op en kook deze op de normale manier.
Fruit in een andere pan de uien in 1 theelepel margarine.
Voeg, als de uien glazig zijn, de soepgroente toe en laat even mee bakken.
Kruid dit naar smaak met kerrie.
Haal de gehaktballetjes uit het vet (gooi het vet weg!) en voeg bij de ui + groente.
Voeg een 1/2 dl water toe en laat ± 20 minuten sudderen.
Meng rijst en groente/vlees mengsel door elkaar.][/img]