Login

Caps Lock On

nike space hippie 04 blauw

Lid sinds 11 dec 2020
|


Bij het beschrijven van justoffclub.com schoenen uit de duurzame Space Hippie-lijn, zegt Nike graag dat ze 'vuilnis' zijn. Dit is natuurlijk in letterlijke zin in plaats van in figuurlijke zin: de Space Hippie 01, Space Hippie 02, Space Hippie 03 en Space Hippie 04 zijn bijna volledig gemaakt van gerecyclede, hergebruikte materialen. Nu is het nieuwste paar dat uit de spreekwoordelijke vuilnisbelt van de Swoosh komt, de Space Hippie 04 in 'Iron Grey'.

Hoewel elk silhouet in de Space Hippie-lijn met vier schoenen op zijn eigen manier anders is, neemt de 04 de eerste plaats in op twee fronten: hij is de lichtste en heeft de laagste ecologische voetafdruk. De "Iron Grey" mengt verschillende grijstinten op het gebreide bovenwerk, die nike schoenen heren zwart allemaal worden geaccentueerd door zwarte asymmetrische veters, zwarte hiellipjes en een geborduurde witte Swoosh op het laterale kwart die in de tussenzool valt. Dit bovendeel is gemaakt van "Space Waste Yarn", dat is gemaakt van ongeveer 85% gerecycled polyester. Er zijn ook oranje accenten op het tonglabel en de mediale naad aan de zijkant.

Beneden zijn de tussenzolen gemaakt in een lichtere grijze tint en zijn voorzien van veelkleurige rubberen vlekken. Ze nike space hippie 04 blauw zijn zacht en sponsachtig dankzij hun Crater Foam-constructie, die gebruikmaakt van gerecycled NikeGrind-rubber met een mix van verschillende soorten schuim. De buitenzolen zijn meestal gestript, maar hebben slijtvast gerecycled rubber op de tenen en hielen voor extra duurzaamheid.

De Nike Space Hippie 01 Wheat Hot Koop is en bestaat als de derde iteratie van het nieuw geïntroduceerde silhouet dat is gemaakt van ten minste 50% gerecycled materiaal per gewicht. Volgens de Swoosh heeft het model een bovenwerk van "Space Waste Yarn" dat bestaat uit ongeveer 90% gerecycled polyester, gemaakt van gerecyclede plastic flessen, T-shirts en restjes garen. Een zachte en gespikkelde tussenzool van Crater Foam combineert Nike Grind met een mix van schuim voor stabiliteit en een unieke esthetiek, terwijl de binnenzool van de schoen is gemaakt van ZoomX-schuimresten om het profiel te voltooien.

https://www.justoffclub.com/