Login

Caps Lock On

Loempiataart.

Lid sinds 17 apr 2018
|
Startgewicht: 62 Kg
|
Streefgewicht: 60 Kg
|
Dieet : Low Carb dieet

Benodigdheden: (1 taart / 6 punten)

  • 5 vellen filodeeg (125 gr)
  • 800 gr Oosterse wokgroenten
  • 400 gr kipfilet
  • 100 gr glasnoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 ml ketjap manis
  • 20 ml sojasaus
  • 2 eieren
  • 45 ml chilisaus

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een taartvorm in een beleg de bodem met één vel filodeeg. Bekleed de randen van de vorm met de andere vellen. Laat van ieder vel een flink stuk van het deeg over de rand hangen. Dit sla je straks terug als de vulling erin zit.
  • Snijd de kip in stukjes en marineer ze in de ketjap, sojasaus, 1 teentje knoflook en wat peper en zout. Laat ze minstens 15 minuten staan en bak ze daarna op hoog vuur rondom bruin. Zet ze dan apart.
  • Wok in dezelfde pan de Oosterse wokgroenten met het andere teentje knoflook op hoog vuur knapperig. Zet het vuur uit en meng de stukjes kip erdoor.
  • Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud. Snijd (of knip) ze in kleine stukjes en meng ze door de groente en kip. Stort alles in de taartvorm op het filodeeg.
  • Klop twee eieren los met wat (chili)peper en eventueel wat zout. Giet het mengsel over de vulling en vouw de stukken deeg terug.
  • Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Controleer af en toe of het niet te hard gaat.
  • Serveer de taart met de chilisaus.

Tips en tricks:

  • Een quichevorm is eigenlijk te laag om de hoeveelheden zoals hier vermeld in kwijt te kunnen. Gebruik bij voorkeur een gewone springvorm/taartvorm.
  • In plaats van chilisaus kun je ook wat extra ketjap manis serveren bij de taart.