Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes. Snijd het stukje peper in reepjes. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder. Kook de mihoen in ruim water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit. Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe met de ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar. Was de taugé in een vergiet. Laat de gare mihoen uitlekken. Schep de taugé en de mihoen door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------
Bevat per persoon:
Energie 510 kcal
2140 kJ
Eiwit 41 gram
Vet 7 gram
Koolhydr. 80 gram
[/img]
Maak de ui schoon en snijd hem klein. Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de margarine en bak hierin de kippenbouten aan alle kanten bruin. Fruit de ui mee goudbruin. Voeg de azijn en de basterdsuiker toe en laat de suiker smelten. Voeg de tomatenketchup en chilisaus toe en stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten verder gaar. Voeg eventueel wat water toe als de saus gaat aanzetten.
Bevat per persoon:
Energie 460 kcal
1930 kJ
Eiwit 45 gram
Vet 19 gram
Koolhydr. 27 gram
Re: Kip
[b]Mihoen met kip[/b]
[img]
Ingrediënten 2 personen
1 dunne prei
1 rode paprika
½ Spaans pepertje
200 gram kipfilet
peper, zout
gemberpoeder
200 gram mihoen
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap
100 gram taugé
Bereiding
Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes. Snijd het stukje peper in reepjes. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder. Kook de mihoen in ruim water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit. Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe met de ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar. Was de taugé in een vergiet. Laat de gare mihoen uitlekken. Schep de taugé en de mihoen door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------
Bevat per persoon:
Energie 510 kcal
2140 kJ
Eiwit 41 gram
Vet 7 gram
Koolhydr. 80 gram
[/img]
Re: Kip
[b]Zoetzure kip[/b]
[img]Zoetzure kip
Ingrediënten voor 2 personen
1 (rode) ui
2 kippenbouten
peper, zout
15 gram (1 eetlepel vloeibare) margarine
2 eetlepels azijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels tomatenketchup
ca. 1 eetlepel chilisaus
Bereiding
Maak de ui schoon en snijd hem klein. Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de margarine en bak hierin de kippenbouten aan alle kanten bruin. Fruit de ui mee goudbruin. Voeg de azijn en de basterdsuiker toe en laat de suiker smelten. Voeg de tomatenketchup en chilisaus toe en stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten verder gaar. Voeg eventueel wat water toe als de saus gaat aanzetten.
Bevat per persoon:
Energie 460 kcal
1930 kJ
Eiwit 45 gram
Vet 19 gram
Koolhydr. 27 gram
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en mie.
[/img]