[img]Ingrediënten (voor 2 personen):
- 300g tomaten
- 100g tomaten
- 100g ontvette ham
- 1ui
- enkele blaadjes sla
Bereiding:
- Ontpit de tomaten en de komkommer en snijd ze in blokjes.
- Snijd de ham in vierkantjes van 1cm.
- Snipper de ui zeer fijn.
- Meng alles en schik op de sla.[/img]
Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
Maak de groente op smaak met zout en nootmuskaat.
Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Klop de eieren los met de melk, peper en zout.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
Schenk de eieren er bij en bak tot de eiermassa net is gestold.
Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over.
Schep het roerei op de spinazie.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Voedingswaarde incl. 3 grote lepels aardappelpuree:
440 kcal/1850 kJ,32 g eiwit,22 g vet,7 g verz vet,
26 g koolhydraten,14 g vezel,225 g groente
[/img]
Re: Groenten
[b]Tomatensalade[/b]
[img]Ingrediënten (voor 2 personen):
- 300g tomaten
- 100g tomaten
- 100g ontvette ham
- 1ui
- enkele blaadjes sla
Bereiding:
- Ontpit de tomaten en de komkommer en snijd ze in blokjes.
- Snijd de ham in vierkantjes van 1cm.
- Snipper de ui zeer fijn.
- Meng alles en schik op de sla.[/img]
Re: Groenten
[b]Spinazia met roerei[/b]
[img]
Ingrediënten
1 kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
zout
nootmuskaat
4 eieren
4 eetlepels melk
peper
1 kleine ui
¾ eetlepel vloeibare margarine
1 teentje knoflook
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Was de spinazie en verwijder dikke steeltjes.
Breng de spinazie met aanhangend water aan de kook en laat de groente slinken. Kook de spinazie in enkele minuten gaar.
Maak de groente op smaak met zout en nootmuskaat.
Of laat de spinazie ontdooien en verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Klop de eieren los met de melk, peper en zout.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
Schenk de eieren er bij en bak tot de eiermassa net is gestold.
Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over.
Schep het roerei op de spinazie.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Voedingswaarde incl. 3 grote lepels aardappelpuree:
440 kcal/1850 kJ,32 g eiwit,22 g vet,7 g verz vet,
26 g koolhydraten,14 g vezel,225 g groente
[/img]