Even voorstellen

afbeelding van petrahoekstra
Lid sinds 07 sep 2017
|
Startgewicht: 107Kg
|
Streefgewicht: 90Kg
|
Dieet : Low Carb dieet

Hallo. Mijn naam is Petra, in april word ik 49 en ik woon met mijn man en 3 kinderen al dik 11 jaar in Duitsland.

Ik ben een echte jojo-er. Ik val af, blijf een aantal jaren op dat gewicht en dan kom ik weer aan. Dan ben ik weer een paar jaar te zwaar en begin ik weer te lijnen. Zo gaat het al mijn hele leven. Ik ben nu eenmaal een zoetekauw en vind het heel erg moeilijk om van al dat lekkers af te blijven. Ik zat nu al een aantal jaren op 103 kilo. Dat bleef stabiel, want ik heb sinds 2 jaar een hond. Maar helaas kwam ik nog eens 6 kilo aan na een hernia-operatie.

Dus begon ik weer met lijnen. Wat niet lukte, waarschijnlijk omdat de overgang onderweg of zelfs al bezig is. Ik heb altijd gedieet volgens het principe: minder kcal en meer bewegen en dat werkte perfect. Ik wandel graag, dus dat is niet zo moeilijk. Na een maand afzien, was er maar liefst 600 gram af. Zinloos dus. Vooral omdat je in het begin meestal wat meer afvalt. Ik heb geen zin om er jaren over te doen om op een beter gewicht te komen.

Ik ben nu begonnen minder koolhydraten. Ik heb mijn brood 's morgens vervangen door een kom havermout, eet 's middags groente met vlees en 's avonds een flinke kom yoghurt met "mager" fruit. Tussendoor neem ik dan wat cashews, een halve appel en wat blokjes kaas. Ik ben nu 2 weken bezig en er is 2,5 kilo verdwenen. Ik zit nu op 106,5 kilo. Mijn eerste doel is 90 kilo. Daarna zie ik wel of ik verder wil en of dat überhaupt gaat lukken. Bij mijn lengte, 1,80, is 90 kilo een mooi gewicht. Ik ben stevig gebouwd, dus maatje 38 of 40 zal er nooit inzitten. Daar paste ik niet eens in toen ik 59 kilo woog. 42 is het kleinste wat ik kan hebben en ik zit meestal op 44. Goed genoeg. Beter dan de 46/48 die ik nu aan moet.

Een uitgebreid verhaal. Maar dan weten jullie zo'n beetje waar ik mee bezig ben.

No Avatar
ellen van vogelen (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

 Goed dat je zo bezig bent!   Maar havermout stikt van de koolhydraten, dus dat zou ik vervangen. 

Ik neem in de ochtend juist yoghurt. 

Kijk ook uit met teveel fruit, dat barst weer van de suikers.  Een stuk per dag is voldoende.

Je kan ín de avond ook een omelet nemen met veel groente en noten. Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.