Olie in de pan en op hoog vuur bakken. Eerst de paprika. Na zo'n 30 seconden de fijngehakte uien erbij doen.
30 seconden later de prei. Alles 1 minuut goed doorbakken. Vervolgens de champignons en de stukje tomaat toevoegen. Na ongeveer 2 minuten wat ketjap ( 1 eetlepel) toevoegen. Vervolgens de 3 eieren erin en het geheel goed roeren. Haal als je de eieren erdoor doet even de pan van het vuur en rul de eieren erdoor. Zo plakken de eieren niet aan de bodem vast. Vervolgens nog 1 minuutje nagaren en je hebt een heerlijk eiergerecht.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten. Voeg peper en zout toe. Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas door of een paar druppels aroma, peper en zout. Schenk de eieren over de uien en strooi de kaas erover. Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en brood.][/img]
Re: Eieren
Benodigdheden ( gerecht voor 3 personen)
125 gram kastanjechampignons
1/2 rode paprika
1 ui
1 dunne prei
1 tomaat
Ketjap
1 eetlepen olijfolie
3 eieren
Olie in de pan en op hoog vuur bakken. Eerst de paprika. Na zo'n 30 seconden de fijngehakte uien erbij doen.
30 seconden later de prei. Alles 1 minuut goed doorbakken. Vervolgens de champignons en de stukje tomaat toevoegen. Na ongeveer 2 minuten wat ketjap ( 1 eetlepel) toevoegen. Vervolgens de 3 eieren erin en het geheel goed roeren. Haal als je de eieren erdoor doet even de pan van het vuur en rul de eieren erdoor. Zo plakken de eieren niet aan de bodem vast. Vervolgens nog 1 minuutje nagaren en je hebt een heerlijk eiergerecht.
Donkerbruin brood erbij en smullen maar!
Bart
Re: Eieren
[b]Omelet met bosuitjes en kaas [/b]
[imgVoor 2 personen (p.p. 230 kcal)
Ingrediënten
3 bosuitjes
20 gram (1/3 eetlepel vloeibare) margarine
peper, zout
3 eieren
3 eetlepels halfvolle melk
2 blaadjes lavas (maggiplant) of aroma
25 gram geraspte belegen 30+ kaas
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten. Voeg peper en zout toe. Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas door of een paar druppels aroma, peper en zout. Schenk de eieren over de uien en strooi de kaas erover. Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en brood.][/img]