Login

Caps Lock On

De 33 hoogtepunten van Parijs

Lid sinds 26 okt 2021
|

De 33 hoogtepunten van Parijs
De toren met het beste uitzicht op Parijs.
Montparnasse is de eerste van de hoogste wolkenkrabbers in Parijs. Op deze toren is een uitgebreid observatiedek geopend, vanwaar de hoofdstad van Frankrijk in bijna alle richtingen zichtbaar is. Montparnasse is in staat om aan iedereen te bewijzen dat Parijs mooi is in een van zijn manifestaties, en dat alles omdat deze glorieuze stad werd gebouwd volgens een enkel Haussmann-plan. De architectuur van Parijs werd praktisch niet beïnvloed door modetrends in de bouw en landschapsplanning. Lange tijd waren de inwoners van Parijs ontevreden over deze toren, omdat hij letterlijk de horizonlijn doorsneed. Een ticket naar de toren kost ongeveer 15 euro. Er is een snelle lift om naar de 56e verdieping te klimmen. Op een goede en zonnige dag kan het uitzicht vanaf het observatiedek 40 kilometer bereiken. Vanaf Montparnasse kunt u de Eiffeltoren en het Invalides Paleis zien.
De 33 hoogtepunten van Parijs https://parijs10.nl/de-33-hoogtepunten-van-parijs
Een ticket naar de toren kost ongeveer 15 euro. Er is een snelle lift om naar de 56e verdieping te klimmen. Op een goede en zonnige dag kan het uitzicht vanaf het observatiedek 40 kilometer bereiken. Vanaf Montparnasse kunt u de Eiffeltoren en het Invalides Paleis zien.
Champs-Elysees.
Avenue Champs-Elysees is de breedste en langste in Parijs. De straat begint bij het Concordplein en eindigt bij de Arc de Triomphe. Er zijn vele restaurants, winkels en bioscopen in het westen van de Champs-Elysees. Langs de" velden " bevinden zich grote en kleine paleizen, evenals het beroemde Elysee Paleis.
Vandaag, zoals voorheen, voetgangers bewegen langs deze straat, maar slechts de helft van de Laan is open voor auto ' s.
De oudste kerk van Parijs.
De kerk van Saint-Germain werd herbouwd in de 6e eeuw. Het is de oudste kerk in de hoofdstad. Saint-Germain was lange tijd de rustplaats van de Merovingische koningen. Het huisvestte de belangrijkste relikwieën van het christendom,en ook de Benedictijner abdij.