Login

Caps Lock On

coca cola zero

G
Lid sinds 10 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hallo beste mensen allemaal ,
Ik heb me laten wijsmaken :? dat je zoveel je maar wil cola zero mag drinken nu vraag ik me toch wel af als dat nu zo is of niet :?:
Wie kan me hierbij helpen aub .
Groetjes Gwenneke

Lid sinds 21 sep 2021

Lid sinds 10 jan 2016
|
Startgewicht: 108 Kg
|
Streefgewicht: 79 Kg

Lid sinds 26 sep 2015
|
Startgewicht: 62 Kg
|
Streefgewicht: 55 Kg

Anoniem - geen lid

Lid sinds 10 jul 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Volledig eens met Wizard,

Ik zelf heb frisdranken vervangen door light-dranken (oa cola zero). In [u]al[/u] deze dranken zit aspartaam, daarboven gebruikte ik ook aspartaam in men thee en koffie. Ik moest een routine bloed-onderzoek laten toen bij de huisarts en daar kwam heel onverwachts uit dat bepaalde leverwaardes 4X te hoog waren dan normaal. De dokter dacht meteen dat ik een alcoholieker was of dergelijke. Bij verder nagaan van mijn voeding-en drankpatroon bleek dat het enige dat ik veranderd had in het afgelopen half jaar (de vorige keer dat ik bloed heb laten trekken) het hoger verbruik van aspartaam was.

Ik ben hierin niet het enige geval. De dokter zei me dat ik geluk had dat we het nu merkten blij het bloedonderzoek, want de meeste mensen hebben klachten waar men niet achter de oorzaak komt. Want de schadelijke bijwerkingen van aspartaam staat nog niet in de boeken beschreven.

Google het maar even dan vind je zo nog andere negatieve ervaringen.

Dus ik zou iedereen willen afraden om aspartaam te gebruiken. Het is erg belastend voor je lever. Doordat je zoetigheid drinkt blijf je ook zin hebben in zoetigheid. Aspartaam is ook verslavend en er is zelfs een afkickperiode als je na veel gebruik ineens stopt.

Lid sinds 16 mei 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Niemand zegt dat je er direct dood aan gaat maar dat Aspartaam echt rotzooi is van de bovenste plank is gebleven. Dan kun je nog beter roken. Maar er staat een verwijzing naar een instituut die Aspartaam onderzocht heeft, lees dat maar eens door. Verder ieder z'n meug natuurlijk.

Lid sinds 07 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hoi

Ik ga akkoord met kreeftje
Ik drink ook cola zero, fanta zero, sprite zero enzoverder..
Al drink ik smorgens en savonds wel enkel water maar ik denk dat ik toch aan een halve liter zero zit per dag.
Daarentegen drink ik ook BIJNA nooit alcohol en rook ik niet.

Ik denk dat ik het ook wel zal overleven dus Wink

Groetjes
Stephie

Lid sinds 29 mei 2009
|
Streefgewicht: 0 Kg

hallo,

Ik drink al jaren die fanta zero en cola zero de ganse dag door. ('s morgens drink ik eerst een glas water en koffie). Het heeft toch nog geen negatieve gevolgen gegeven voor mijn dieet.

Dat het niet zo gezond is, dat is natuurlijk iets anders. Maar bijv. alcohol drinken of roken is dat ook niet hé, en dat doe ik dan weer niet.

groetjes

Lid sinds 16 mei 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Met de bovenstaande post eens. Daarbij wordt Aspartaam (E951) meestal gebruikt als suikervervanger en dat is écht rotzooi. Lees ook eens het onderzoek van het Italiaanse Ramazzini-Instituut. En ja, meestal zijn wij mensen geneigd om te zeggen dat tegenwoordig alles slecht is, een uitspraak waar ik me in kan vinden echter vind ik Aspartaam de uitzondering die de regel bevestigd. Ik trek me weinig aan van wat in de media wordt besproken wat zogenaamd slecht is voor de mens maar Aspartaam bevattende producten vermijd ik. Wat betreft cola ben ik het met QuantumB eens. Niet dat ik nooit Cola drink maar minimaal.

Lid sinds 03 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Mijn vader is cola verslaafde, afhangende van de periode tussen 48 tot 75 blikjes per week...je raakt je tanden kwijt (mijn vriend is zelfs maar 25 en de tandarts kon nu al zien dat hij regelmatig een cola drinkt!), je krijgt maagproblemen zoals maagzweren en slokdarmverbranding, diarree omdat de cafeïne laxerend is en als je stopt raak je geconstipeerd... dit heb ik al zien gebeuren in een jaar of 15.

Dus alsjeblieft mensen denk na voor je cola drinkt! Het is echt rotzooi. In 24 tot 48 is een tand in een glas cola volledig verdwenen, zegt genoeg.

En denk niet dat je het in extreme mate moeten drinken om de effecten te voelen.