Login

Caps Lock On

coca cola zero

G
Lid sinds 10 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hallo beste mensen allemaal ,
Ik heb me laten wijsmaken :? dat je zoveel je maar wil cola zero mag drinken nu vraag ik me toch wel af als dat nu zo is of niet :?:
Wie kan me hierbij helpen aub .
Groetjes Gwenneke

Lid sinds 10 jan 2016
|
Startgewicht: 108 Kg
|
Streefgewicht: 79 Kg

Allemaal leuk en wel maar in light producten over het algemeen schuilt een ander gevaar.

Zoetstoffen zorgen ervoor dat de bloedsuikers in je lichaam op kunstmatige wijze worden verhoogd, zonder dat er ook echt suiker aanwezig is. Dit zorgt eervoor dat je lichaam insuline gaat aanmaken om deze suikers te neutraliseren en om te zetten.  Omdat er geen suikers zijn gaat je insulinepeil omhoog, wat er weer voor zorgt dat je een hongergevoel krijgt ( de aanwezige glucose in je bloed wordt verlaagd door de insuline ).

Dus in het kort.  Zoetstoffen zijn gewoon een aanval op je lichaam en kunnen op termijn zelfs een vorm van diabetis in de hand werken. 

Ikzelf heb ook altijd veel fris gedronken, maar beperk de inname nu heel erg.  Veel water thee en soms koffie ( cafeiene verhoogd je basis metabolisme kortdurend en werkt mee in de vetverbranding).

Gewoon gezond eten, veel lichaamsbeweging en weet wat je eet.  Ik ben zo in een half jaar 25 kilo kwijt geraakt.

Hoe ik aan deze informatie kom?  Ik heb een aantal jaren bij een frisdrankenfabrikant gewerkt.

 

Lid sinds 26 sep 2015
|
Startgewicht: 62 Kg
|
Streefgewicht: 55 Kg

zionisten drank is het! En er zitten absoluut geen voedende middelen erin maar eerder dodende ...Een drank die je langzamaan de kist in werkt is PRECIES wat de zionisten willen bereiken om de wereld in hun macht te houden door EERST verslaving en DAN ruimt die zich vanzelf wel op NOG een mens de dood in gewerkt ! de daad van de zionisten...Is eerder een gif dan drank !

Anoniem - geen lid

Wizard schreef:

Niemand zegt dat je er direct dood aan gaat maar dat Aspartaam echt rotzooi is van de bovenste plank is gebleven. Dan kun je nog beter roken. Maar er staat een verwijzing naar een instituut die Aspartaam onderzocht heeft, lees dat maar eens door. Verder ieder z'n meug natuurlijk.

Aspartaam is de meest gebruikte zoetstof ter wereld. Het werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw bij toeval ontdekt door een wetenschapper, die het proefde en direct de zoete smaak vaststelde. Aspartaam is grondig onderzocht door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). In december 2013 is wederom door onafhankelijk onderzoek van EFSA de veiligheid van aspartaam voor de gezondheid bevestigd. Alleen mensen met een zeldzame erfelijke afwijking (PKU, 1 op 15.000 mensen), waarbij fenylalanine niet door het lichaam verwerkt kan worden, moeten aspartaam mijden. Om deze reden staat dan ook de waarschuwing ‘bevat een bron van fenylalanine’ op de producten die aspartaam bevatten.

De feiten op een rij:

Aspartaam is veilig voor je gezondheid en niet kankerverwekkend.
Light drinks met zoetstoffen vormen een ideale oplossing voor consumenten die willen kiezen voor een suikervrije en/of calorievrije drank. De veiligheid van zoetstoffen staat buiten kijf, ook recent is dit weer benadrukt door de EFSA en het Voedingscentrum. De indruk dat zoetstoffen onveilig/kankerverwekkend zouden zijn, is daarom volledig onterecht. Om je een beeld te geven: een persoon van 65 kilo mag een mensenleven lang - bijvoorbeeld - 3 à 4 liter Coca-Cola Zero per dag veilig consumeren zonder gezondheidsrisico.

 

Van aspartaam krijg je niet meer trek in zoet.
Eten en drinken veroorzaken altijd een lichte daling van de suikerspiegel, waardoor de behoefte aan iets zoets kan ontstaan. Deze daling is echter hetzelfde bij het drinken van een glas water als bij het drinken van een aspartaamoplossing.

 

Aspartaam heeft geen effect op de functies in je lichaam.
Aspartaam wordt bij vertering niet opgenomen in de bloedbaan, zoals bij medicijnen het geval is. Daarom kan aspartaam geen invloed hebben op de functies in je lichaam. Ook tijdens en na de zwangerschap bijvoorbeeld is er geen enkel bezwaar om aspartaam te gebruiken.

Lid sinds 10 jul 2011
|
Streefgewicht: 0 Kg

Volledig eens met Wizard,

Ik zelf heb frisdranken vervangen door light-dranken (oa cola zero). In [u]al[/u] deze dranken zit aspartaam, daarboven gebruikte ik ook aspartaam in men thee en koffie. Ik moest een routine bloed-onderzoek laten toen bij de huisarts en daar kwam heel onverwachts uit dat bepaalde leverwaardes 4X te hoog waren dan normaal. De dokter dacht meteen dat ik een alcoholieker was of dergelijke. Bij verder nagaan van mijn voeding-en drankpatroon bleek dat het enige dat ik veranderd had in het afgelopen half jaar (de vorige keer dat ik bloed heb laten trekken) het hoger verbruik van aspartaam was.

Ik ben hierin niet het enige geval. De dokter zei me dat ik geluk had dat we het nu merkten blij het bloedonderzoek, want de meeste mensen hebben klachten waar men niet achter de oorzaak komt. Want de schadelijke bijwerkingen van aspartaam staat nog niet in de boeken beschreven.

Google het maar even dan vind je zo nog andere negatieve ervaringen.

Dus ik zou iedereen willen afraden om aspartaam te gebruiken. Het is erg belastend voor je lever. Doordat je zoetigheid drinkt blijf je ook zin hebben in zoetigheid. Aspartaam is ook verslavend en er is zelfs een afkickperiode als je na veel gebruik ineens stopt.

Lid sinds 16 mei 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Niemand zegt dat je er direct dood aan gaat maar dat Aspartaam echt rotzooi is van de bovenste plank is gebleven. Dan kun je nog beter roken. Maar er staat een verwijzing naar een instituut die Aspartaam onderzocht heeft, lees dat maar eens door. Verder ieder z'n meug natuurlijk.

Lid sinds 07 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hoi

Ik ga akkoord met kreeftje
Ik drink ook cola zero, fanta zero, sprite zero enzoverder..
Al drink ik smorgens en savonds wel enkel water maar ik denk dat ik toch aan een halve liter zero zit per dag.
Daarentegen drink ik ook BIJNA nooit alcohol en rook ik niet.

Ik denk dat ik het ook wel zal overleven dus Wink

Groetjes
Stephie

Lid sinds 29 mei 2009
|
Streefgewicht: 0 Kg

hallo,

Ik drink al jaren die fanta zero en cola zero de ganse dag door. ('s morgens drink ik eerst een glas water en koffie). Het heeft toch nog geen negatieve gevolgen gegeven voor mijn dieet.

Dat het niet zo gezond is, dat is natuurlijk iets anders. Maar bijv. alcohol drinken of roken is dat ook niet hé, en dat doe ik dan weer niet.

groetjes

Lid sinds 16 mei 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Met de bovenstaande post eens. Daarbij wordt Aspartaam (E951) meestal gebruikt als suikervervanger en dat is écht rotzooi. Lees ook eens het onderzoek van het Italiaanse Ramazzini-Instituut. En ja, meestal zijn wij mensen geneigd om te zeggen dat tegenwoordig alles slecht is, een uitspraak waar ik me in kan vinden echter vind ik Aspartaam de uitzondering die de regel bevestigd. Ik trek me weinig aan van wat in de media wordt besproken wat zogenaamd slecht is voor de mens maar Aspartaam bevattende producten vermijd ik. Wat betreft cola ben ik het met QuantumB eens. Niet dat ik nooit Cola drink maar minimaal.

Lid sinds 03 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Mijn vader is cola verslaafde, afhangende van de periode tussen 48 tot 75 blikjes per week...je raakt je tanden kwijt (mijn vriend is zelfs maar 25 en de tandarts kon nu al zien dat hij regelmatig een cola drinkt!), je krijgt maagproblemen zoals maagzweren en slokdarmverbranding, diarree omdat de cafeïne laxerend is en als je stopt raak je geconstipeerd... dit heb ik al zien gebeuren in een jaar of 15.

Dus alsjeblieft mensen denk na voor je cola drinkt! Het is echt rotzooi. In 24 tot 48 is een tand in een glas cola volledig verdwenen, zegt genoeg.

En denk niet dat je het in extreme mate moeten drinken om de effecten te voelen.

Lid sinds 10 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

Bedankt iedereen voor jullie reactie :!:
Ik ben toch blij dat ik het zeker weet zo een colatje doet mijn maagske toch wel wat beter werken na het eten dan een waterke Biggrin
Greetz XxX